In aceasta vara, la Vama Veche vor avea loc reprezentatii ale piesei ""Monoloagele vaginului"", dupa scrierile Evei Ensler. Regia, Mona Gavrilas. Protagonista, Diana Giubernea. Un one woman show socant. Pana-n august, cand spectacolul va fi ju

In aceasta vara, la Vama Veche vor avea loc reprezentatii ale piesei ""Monoloagele vaginului"", dupa scrierile Evei Ensler. Regia, Mona Gavrilas. Protagonista, Diana Giubernea. Un one woman show socant.

Pana-n august, cand spectacolul va fi jucat la mare, bucurestenii au avut parte, in Club A, de doua serii de ""Monoloage ale vaginului"": pe 15 si 17 iunie.
FEMEIA, ETERNA POVESTE. Tanara regizoare Mona Gavrilas a colaborat excelent cu Diana Giubernea, cea care a intruchipat toate personajele din best-seller-ul americancei. ""Vazuseram amandoua filmul difuzat acum catava vreme pe Acasa TV si ne-am spus: «Doamne, cum am putea sa facem si noi un show la fel de bun?» Ne-am pus pe treaba si, in cinci saptamani, spectacolul era gata. A fost greu, am avut mari emotii, dar vad ca place publicului. Sper ca din toamna sa-l putem juca in alte cluburi bucurestene. Cine stie, poate in Prometeus sau in Green Hoursa€¦"", spune Diana Giubernea. Cu un titlu mai mult decat incitant, cartea Evei Ensler vorbeste, in cheie moderna, despre conditia femeii dintotdeauna: prejudecatile cu care porneste-n viata, abuzurile la care a fost supusa de-a lungul copilariei/adolescentei, experientele hetero/homosexuale din prima tinerete, violurile, nasterile, mitocania/delicatetea barbatilor etc. Aci cu umor spumos, aci de un tragism cutremurator, cu vorbe spuse pe sleau, asa cum ii sade bine unui roman postmodernist. Intr-un decor minimalist, Diana Giubernea a fost, pe rand, batrana septuagenara, copilita violata de cel mai bun prieten al tatalui ei, adolescenta mustrata de cel care-i provocase un orgasm, femeie oarecare pe masa ginecologica, bosniaca batjocorita in fel si chip, pana la anularea propriei feminitati, tanara initiata de o lesbiana rafinata cum sa-si provoace singura placerea€¦

TOTUL DESPRE EVE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.