Un cap al mafiei italiene, traficant international de droguri, deosebit de periculos, a fost retinut, marti seara, la Craiova. Narcotraficantul a fost prins de politistii de la Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA), care
Un cap al mafiei italiene, traficant international de droguri, deosebit de periculos, a fost retinut, marti seara, la Craiova. Narcotraficantul a fost prins de politistii de la Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA), care au colaborat in acest caz cu ofiteri din cadrul Garzii Financiare italiene. Francesco Perspicace, in varsta de 45 de ani, era dat in urmarire internationala prin Interpol, pentru executarea unei pedepse cu inchisoarea de 60 de ani pentru trafic de stupefiante. Italianul face parte din cea mai periculoasa grupare mafiota din ultimii ani, grupare care transporta stupefiante in Europa si care de multe ori actiona inarmata. Perspicace este unul dintre cei mai mari traficanti de droguri din lume si actiona pe relatia America de Sud - Europa, stupefiantele, in special heroina, fiind destinate pietelor europene.
Francesco Perspicace intrase in tara in data de 30 aprilie a.c., sub o identitate falsa, folosind numele de Luca Tripaldi, din Milano. Investigatiile au fost demarate de politistii romani in urma cu mai bine de doua luni, datorita unor informatii primite de acestia. Politistii craioveni au intrat in legatura cu lucratorii de politie italieni, reusind sa stabileasca adevarata identitate a infractorului dupa amprentele oferite de politia italiana.
Marti seara, in urma unei actiuni in forta a lucratorilor CZCCOA, impreuna cu politistii italieni, Perspicace a fost ridicat din apartamentul concubinei lui, Stefania Popescu.
Politisti sub acoperire
Seful Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog, Gheorghe Bica, a declarat pentru reporterii ZIUA ca in aceasta actiune s-au utilizat toate mijloacele necesare pentru prinderea infractorului si pentru solutionarea cazului de crima organizata. De asemenea, Bica nu a negat faptul ca in aceasta actiune au fost folositi si politisti sub acoperire, infiltrati in reteaua internationala de trafic de stupefiante. Intrebat care a fost reactia lui Perspicace atunci cand a fost prins, Bica a declarat ca italianul nu a avut timp sa riposteze in momentul retinerii si ca, in ciuda perchezitiei efectuate la domiciliul concubinei italianului, nu au fos gasite arme sau droguri.
Gheorghe Bica a afirmat ca, in ceea ce o priveste pe concubina lui Perspicace, aceasta nu a fost inca acuzata de comiterea vreunei infractiuni, dar cercetarile continua pentru a se descoperi o eventuala implicare a acesteia in retea. Seful CZCCOA a mai adaugat ca Perspicace a fost prezentat, in urma cu doua zile, Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova, care a dispus emiterea unei ordonante de retinere pentru 24 de ore, iar ieri, acesta a fost prezentat Tribunalului Craiova, cu propunerea de arestare preventiva, totodata fiind incepute demersurile pentru extradarea sa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.