Razboiul repartitoarelor de caldura a incitat opinia publica brasoveana. Directorii CET Brasov au implicat institutia intr-un simulacru de selectie de oferte, lucru sustinut de firmele concurente, care acuza mari nereguli in desfasurarea concursului

Razboiul repartitoarelor de caldura a incitat opinia publica brasoveana. Directorii CET Brasov au implicat institutia intr-un simulacru de selectie de oferte, lucru sustinut de firmele concurente, care acuza mari nereguli in desfasurarea concursului de atribuire a contractului de peste 5
milioane de euro.

Castigatoare a fost desemnata firma VGH-Germania. Insa din cele noua firme invitate la concurs doar cinci aveau autorizatie emisa de ANRSC, si anume SC Elsaco-Botosani, General Fluid Bucuresti, SC Fluid Group Hagen-Carei, SC Contor Zenner Romania-Arad si SC Ista SRL. La acestea se adauga RBM Italia, lider mondial in productia de robinete termostatate, care nu a fost luata in considerare de organizatorii concursului. Celelalte patru nu au prezentat autorizatiile cerute de legislatia in domeniu. Termenul-limita de primire a invitatiilor la licitatie era 28.04.2005, insa firmele le-au primit la 24.05.2005, cu doar patru zile inainte de concurs.
FARA REGULI. Nu a existat caiet de sarcini potrivit OUG 60/2001, nici procedura de licitatie sau selectie de oferte cu depunere de oferte tehnico-economice, nici comisie de licitatie sau concurs, nici punctaj calculat conform legii, nici compararea ofertelor financiare, nici punctare a ofertelor tehnice, nici comunicare a rezultatului licitatiei sau concursului, nici termen de contestatie, nici criterii de capabilitate a firmelor - inexistenta datoriilor catre bugetul consolidat de stat, nimic care sa se conformeze legislatiei achizitiilor publice. Directorul Dumitru Cuibar a indicat chiar firma care trebuie contactata, FGH-Carei, in cadrul intalnirilor cu presedintii asociatiilor de proprietari, din 31.05.2005 si din 2.06.2005, in cadrul carora s-a prezentat firma amintita, cu proiector si cu tribuna, unde sefii CET impreuna cu cei ai FGH au dat ca singura oferta acceptata cea inaintata de ei, ignorand ofertele firmelor concurente, pe care le-au prezentat ca neserioase.

ACUZATII CARE VOR AJUNGE LA PNA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.