Curtea de Apel Bucuresti a dispus, suspendarea pentru 30 de zile a grevei generale declansate de cele patru federatii sindicale de la calea ferata care au oprit lucrul timp de patru ore zilnic, incepand de luni. Sentinta emisa de magistratii de la Se
Curtea de Apel Bucuresti a dispus, suspendarea pentru 30 de zile a grevei generale declansate de cele patru federatii sindicale de la calea ferata care au oprit lucrul timp de patru ore zilnic, incepand de luni. Sentinta emisa de magistratii de la Sectia a VII-a conflicte de munca a Curtii de Apel face referire la greva generala declansata, de luni, de federatiile sindicale Miscare - Comercial, Elcatel, "Drum de Fier" si Usifer Atlas. Mecanicii de locomotiva si angajatii din depouri - aflati intr-a 15 zi de protest - continua insa greva generala. Curtea de Apel Bucuresti a respins deja cererea administratiei de suspendare pentru 30 de zile a acestui protest, iar in 13 iunie greva mecanicilor de locomotiva a fost declarata legala. Ion Socaciu, presedintele Elcatel, a declarat ca decizia instantei va fi respectata de sindicalisti, astfel ca, angajatii din Miscare-Comercial, comunicatii feroviare si infrastructura vor reveni la programul normal de lucru. In schimb, daca, intre timp, greva nu va fi declarata ilegala si cererile lor nu vor fi rezolvate, la finalul celor 30 de zile federatiile mentionate pot relua protestul. "Ne intereseaza un singur lucru: incheierea contractului de munca avand cresteri salariale incluse", a spus Socaciu. Greva feroviarilor a provocat pana acum societatilor CFR Calatori si CFR Marfa pierderi insumate de aproximativ 300 de miliarde de lei (zece milioane de dolari), potrivit reprezentantilor celor doua companii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.