Producatorul italian de orez Riso Scotti are in derulare in Romania un plan de investitii programat pentru perioada 2003-2007 de circa 25 de milioane de euro, sumele fiind alocate pentru infiintarea unor culturi de orez, dar si a unor unitati de stoc
Producatorul italian de orez Riso Scotti are in derulare in Romania un plan de investitii programat pentru perioada 2003-2007 de circa 25 de milioane de euro, sumele fiind alocate pentru infiintarea unor culturi de orez, dar si a unor unitati de stocare si prelucrare. "Este un proiect agro-industrial, care presupune o activitate complexa, incepand de la cultivarea orezului, pana la stocarea, comercializarea si prelucrarea acestuia", a declarat, ieri, Angelo Dario Scotti, presedintele grupului italian. Investitiile au inceput in anul 2003, cand a fost efectuat un prim test de cultivare a orezului pe o suprafata de 60 de hectare, care a fost majorata, in acest an, pana la 1000 hectare. Riso Scotti va inaugura pana la sfarsitul anului o unitate de prelucrare a orezului situata in apropiere de localitatea Giurgeni (judetul Ialomita), in urma unei investitii de circa un milion de euro. De asemenea, urmeaza sa fie construita o capacitate de depozitare la Draganesti (judetul Olt). Riso Scotti detine, in prezent, in Romania circa 4000 de hectare de teren in judetele Braila, Ialomita, Dolj si Olt. Pana la sfarsitul anului 2007, suprafetele ar urma sa ajunga la circa 10.000 de hectare, afirma oficialii Riso Scotti, Romania urmand sa detina cea mai mare suprafata cultivata cu orez din Europa. (E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.