Patronul clubului de fotbal FC Steaua si presedinte al Partidului Noua Generatie, Gigi Becali, a fost audiat ieri de procurorii militari, in dosarul privind schimbul a doua terenuri pe care l-a facut cu Ministerul Apararii Nationale, in anul 1999.
Patronul clubului de fotbal FC Steaua si presedinte al Partidului Noua Generatie, Gigi Becali, a fost audiat ieri de procurorii militari, in dosarul privind schimbul a doua terenuri pe care l-a facut cu Ministerul Apararii Nationale, in anul 1999.
Becali a sosit la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in jurul orei 8.00, iar la sfarsitul audierilor, care au durat aproximativ patru ore, a sustinut ca aceasta afacere a fost una legala, din care el a iesit insa pagubit, intrucat pamantul primit ar fi fost revendicat. Becali a spus, in acest sens, ca initial a trebuit sa scoata terenul din circuitul agricol si apoi sa dea si bani celor trei proprietari care l-au revendicat. De asemenea, Becali a declarat ca suma pe care a dat-o proprietarilor pana acum a fost de peste un miliard de lei.
Dovezi si documente
Referindu-se la audierile de ieri, patronul FC Steaua a precizat ca a venit de buna voie la Parchet, avand calitatea de martor. Totodata el a spus ca le-a adus mai multe dovezi si documente procurorilor prin care le-a aratat care a fost natura terenului pe care l-a primit de la MApN si ce litigii a avut cu proprietarii care l-au revendicat. In final, patronul FC Steaua a sugerat ca aceasta ancheta a fost redeschisa atunci cand el a intrat in politica, desi, in anul 2001, procurorii au dat solutie de neinceperea urmarii penale in cauza. El a mai mentionat ca, pana acum, a propus de mai multe ori ca atat el, cat si Ministerul Apararii Nationale sa-si ia inapoi terenurile pe care le-a avut initial, mai ales ca MApN nu s-a constituit parte pagubita in cauza.
Raport MApN
Pana acum, in acest dosar au mai fost audiati fostul ministru al Apararii Victor Babiuc, generalul in rezerva Dumitru Cioflina si generalul Constantin Stanasila, fost sef al Directiei Constructii si Domenii Militare din MApN.
Dupa cum se stie, in data de 2 iunie 1999, Gigi Becali si reprezentantii Ministerului Apararii Nationale au semnat un proces-verbal prin care schimbau doua suprafete de pamant. Astfel, presedintele Partidului Noua Generatie ar fi primit de la MApN un teren de 20,9 hectare in zona Baneasa-Pipera, in schimbul unuia de 21,5 hectare in satul Stefanestii de Jos, judetul Ilfov. Referitor la acest schimb, intr-un raport oficial al MApN se arata ca, desi relativ egale ca suprafata, cele doua terenuri ar avea valori disproportionate, date de pretul de piata. Astfel, in timp ce, la Baneasa, metrul patrat de pamant se vindea cu 20-25 de dolari, la Stefanesti pretul era de sase-sapte dolari. In aceste conditii, diferenta de pret ar fi fost de aproximativ 3,3 milioane de dolari in favoarea lui Gigi Becali, care ar fi primit un teren in valoare de 4,7 milioane de dolari cedand unul de numai 1,4 milioane de dolari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin