Alarmantul flagel al dopajului a atins zilele trecute si poloul romanesc, Dragos Boca, portarul vicecampioanei Superligii Nationale, Rapid-Intrarom, fiind descoperit pozitiv la un control efectuat de reprezentantii Laboratorului de specialitate din B
Alarmantul flagel al dopajului a atins zilele trecute si poloul romanesc, Dragos Boca, portarul vicecampioanei Superligii Nationale, Rapid-Intrarom, fiind descoperit pozitiv la un control efectuat de reprezentantii Laboratorului de specialitate din Bucuresti, la solicitarea Federatiei Romane de Polo. Conform rezultatelor transmise de laboratorul condus de dr. Gratiela Vajaiala, Dragos Boca a fost depistat pozitiv cu nandrolon, procentul substantei interzise descoperite in organismul sportivului rapidist fiind cu mult mai mare decat limita admisa de Codul Mondial Antidoping. "Inaintea ultimului turneu din Superliga Nationala, au fost selectati zece jucatori din campionatul intern, care se aflau in atentia antrenorului Vlad Hagiu pentru a evolua in echipa nationala. Printre acestia s-a aflat si Dragos Boca. Ulterior, au mai fost testati alti trei sportivi care evolueaza in strainatate, urmand ca ceilalti componenti ai Nationalei sa fie testati inaintea plecarii la Mondialele din Canada", a declarat Romeo Sotiriu, secretarul general-adjunct al FRP, dupa care a adaugat ca aceste controale au fost comandate de forul national tocmai pentru a preintampina incidente nedorite la turneul final mondial de la Montreal. Respectand procedura, FRP si sportivul in cauza au solicitat si rezultatul probei B, care a fost, de asemenea, pozitiv. De altfel, in declaratia scrisa pe care a anexat-o la dosar, Boca recunoaste ca a luat Decanofort, un puternic steroid anabolizant, cu efect indelungat, care favorizeaza sinteza proteinelor, avand actiune androgenica si proprietati antiestrogenice, stimuland si hematopoieza. "Boca a sustinut ca a avut unele dureri si medicul sau de familie i-a prescris un medicament care continea, din pacate, nandrolon", a mai spus Sotiriu, precizand ca FRP va dicta o sanctiune drastica, conform regulamentelor internationale. De altfel, in urma adresei primite de la Laboratorul Antidoping, Comisia de specialitate din cadrul FRP, condusa de presedintele Crisul Oradea, Ion Alexandrescu, a decis suspendarea sportivului in cauza pentru o perioada de doi ani, urmand ca FINA sa fie informata despre acest caz izolat din poloul autohton. (T. RIST)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.