Cursul mediu al monedei americane continua sa evolueze in "dinti de ferastrau", fiind influentat de parcursul paritatii euro/dolar. Ieri, cursul mediu a scazut de la 2,9935 la 2,9787 lei, valoare mai mare, insa, decat cea inregistrata la inceputul sa
Cursul mediu al monedei americane continua sa evolueze in "dinti de ferastrau", fiind influentat de parcursul paritatii euro/dolar. Ieri, cursul mediu a scazut de la 2,9935 la 2,9787 lei, valoare mai mare, insa, decat cea inregistrata la inceputul saptamanii, 2,9566 lei.
In privinta monedei unice, aceasta s-a mentinut in culoarul, devenit deja clasic de la inceputul lunii, de 3,61 - 3,62 lei, desi nu exista semne pozitive privind o eventuala scadere a deficitului comercial. O astfel de evolutie ar putea avea loc anul viitor, cand ar urma sa apara o crestere a TVA, ceea ce ar limita foamea de cumparaturi a romanilor. Revenind la cursul de schimb, acesta a coborat de la 3,6163 la 3,6149 lei.
In piata monetara au aparut usoare cresteri ale dobanzilor interbancare, care au drept scop eventualele cereri din ultima saptamana a acestei luni. Astfel, dobanzile la un an au fost cuprinse ieri intre 6,19 - 9,59, fata de 6,19 - 9,56 la suta, acum doua zile. Modificari ar putea aparea in zilele urmatoare si la dobanzile la o zi si o saptamana, care erau cuprinse ieri intre 7 - 8 la suta.
Pe pietele internationale, euro a coborat pana la un minim de 1,2102 dolari, dupa ce pe pietele asiatice urcase usor peste 1,22 dolari.
Aprecierea dolarului este o consecinta a inmultirii zvonurilor privind o scadere a dobanzii din euro-zona, care se mentine de mai bine de doi ani la 2 la suta. Un nou semnal a venit din Marea Britanie, unde Banca Angliei a prezentat un raport in care doi membri ai comitetului de politica monetara au solicitat o scadere imediata a dobanzii. Reamintim ca, acum doua zile, Riksbank, Banca centrala a Suediei, a operat o scadere a dobanzii de la 2 la 1,50 la suta.
Pe piata metalului galben, de la Londra, se mentine o anumita tensiune, uncia fiind cotata ieri dimineata la 438 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.