Conducerea Casei de Economii si Consemnatiuni a ajuns la o intelegere cu sindicatul din institutie, in urma unei intalniri care a avut loc marti, a declarat presedintele CEC, Eugen Radulescu. "Ne-am inteles cu sindicatele. Oferta noastra a fost mai b
Conducerea Casei de Economii si Consemnatiuni a ajuns la o intelegere cu sindicatul din institutie, in urma unei intalniri care a avut loc marti, a declarat presedintele CEC, Eugen Radulescu. "Ne-am inteles cu sindicatele. Oferta noastra a fost mai buna decat ce au cerut acestea. Vom acorda angajatilor o crestere salariala de 10% incepand cu 1 iulie, iar la 1 decembrie va mai exista o majorare de salariu de 10%, in cazul in care situatia financiara a bancii o va permite", a spus Eugen Radulescu. Acesta a precizat ca va fi efectuata si o reducere de personal de 1500 de angajati, dintr-un total de 9400 de salariati in prezent, iar pentru cei ce vor fi restructurati vor fi platite salarii compensatorii intre doua si 10 salarii medii. Problema in ceea ce priveste angajatii CEC este ca in prezent are prea mult personal in zona de back office si prea putin personal la ghiseu, in zona de front office, a explicat presedintele Casei de economii. El a exemplificat prin aceea ca, in CEC, exista aproximativ 2500 de contabili, in conditiile in care este necesar un personal mai numeros care sa lucreze la ghisee, direct cu clientii. CEC, a patra mare banca din Romania in functie de marimea activelor, se afla in procedura de privatizare. In sedinta de saptamana viitoare va fi supusa aprobarii Guvernului strategia de privatizare definitivata de consultantul JP Morgan. In aceste conditii, surse din comisia de privatizare au declarat ca anuntul de privatizare ar putea fi lansat inainte de 15 iulie, transmite Mediafax. Astfel, potentialii ofertanti pot depune scrisorile de interes pana la 15 august. Inchiderea perioadei de depunere a ofertelor va expira cel mai probabil inainte de luna decembrie, iar procesul se va incheia in primul trimestru al anului viitor. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.