Sistemul de diguri de pe Bega si Timis va fi consolidat in cooperare de Romania si Serbia, a precizat ieri Traian Basescu la finalul convorbirilor cu presedintele sarb, Boris Tadic, aflat intr-o vizita in tara noastra. Presedintele roman a adauga

Sistemul de diguri de pe Bega si Timis va fi consolidat in cooperare de Romania si Serbia, a precizat ieri Traian Basescu la finalul convorbirilor cu presedintele sarb, Boris Tadic, aflat intr-o vizita in tara noastra.

Presedintele roman a adaugat ca l-a informat pe omologul sau sarb ca Romania este in stadiu avansat in indeplinirea unui credit de urgenta de la Banca Mondiala pentru solutionarea acestei probleme. ""Au fost multe nopti in care discutam la telefon despre problema inundatiilor de pe Timis-Bega"", a precizat seful statului roman.
El a spus ca impreuna cu omologul sarb a ajuns la concluzia ca o cooperare mai stransa intre Romania, Serbia si Ungaria reprezinta cheia prevenirii producerii unor astfel de dezastre in viitor.

PROIECT. La randul sau, presedintele Tadic a spus ca este necesara o actiune comuna si gasirea in timp util a solutiilor viabile pe termen lung pentru rezolvarea indiguirilor. Presedintele Serbiei se va deplasa astazi la Timisoara, unde va avea intalniri cu membrii comunitatii sarbe din Banat si va participa la un forum economic al oamenilor de afaceri romani si sarbi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.