Desi comisiile de cultura ale Parlamentului au apucat sa valideze candidatii pentru consiliile de administratie ale SRR si SRTV, situatia a fost bulversata de anuntul presedintelui interimar al PD, Emil Boc, potrivit caruia partidul sau propune insti
Desi comisiile de cultura ale Parlamentului au apucat sa valideze candidatii pentru consiliile de administratie ale SRR si SRTV, situatia a fost bulversata de anuntul presedintelui interimar al PD, Emil Boc, potrivit caruia partidul sau propune instituirea interimatului la conducerea celor doua institutii.
Boc a propus instalarea unor directori interimari, pana la modificarea legilor de functionare a acestor institutii si le-a sugerat partenerilor de coalitie sa-si retraga si ei candidatii. Anuntul i-a luat pe nepregatite pe liberali si i-a iritat peste masura. Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat ca PD nu a respectat intelegerile din coalitie si ca PNL nu doreste sa-si retraga candidatii. ""Am acceptat acest proces, continuam la acest proces si participam la finalizarea lui"", a mentionat el. La fel, Partidul Conservator a anuntat ca isi mentine propunerile. REACTIE. UDMR a dat o replica nervoasa prin vocea deputatului Kelemen Hunor. Acesta a anuntat ca Uniunea va sustine continuarea procedurilor de numire a membrilor consiliilor de administratie. ""Nu putem sa ne batem joc de procedurile parlamentare, de oamenii care au fost audiati de Comisiile pentru cultura si de decizia luata in CNC. Daca PD nu a gasit in sase luni un candidat, nu ne priveste pe noi"", a mai declarat Kelemen Hunor. Pentru a spori confuzia, si sindicatul Liber din Radiodifuziunea Romana si-a anuntat decizia de a-si retrage reprezentantii pe care i-a sprijinit in alegerile interne pentru CA al SRR, iar presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a sustinut ca, Guvernul, partidele, sindicatele nu mai au dreptul sa retraga propunerile pentru Consiliile de Administratie ale SRR si SRTV, dupa depunerea acestora in scris.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.