Valoarea sumelor plasate de nerezidenti pe piata de capital din Romania a depasit, in luna mai, nivelul sumelor retrase, insa cuantumul iesirilor s-a mentinut peste cel al intrarilor pentru perioada ianuarie - mai, potrivit datelor Comisiei Nationale
Valoarea sumelor plasate de nerezidenti pe piata de capital din Romania a depasit, in luna mai, nivelul sumelor retrase, insa cuantumul iesirilor s-a mentinut peste cel al intrarilor pentru perioada ianuarie - mai, potrivit datelor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), citate de Mediafax. Sumele intrate in piata au insumat 515,6 miliarde de lei, iar iesirile au totalizat 387,9 miliarde de lei. Valoarea pentru primele cinci luni este de 5.556 miliarde de lei in cazul intrarilor si 5.650 de miliarde de lei la iesiri. In luna aprilie, nerezidentii au retras din piata de capital 741 de miliarde de lei, cu 146 miliarde de lei peste sumele plasate. Volumul cumpararilor realizate de firme si cetateni straini a totalizat 1.294 de miliarde de lei in luna mai si a depasit cu 53 de miliarde de lei sumele obtinute prin lichidarea pozitiilor, in valoare de 1.241 de miliarde de lei. Cele mai semnificative transferuri au fost realizate cu actiuni, achizitiile insumand 1.282 de miliarde de lei, iar vanzarile 1.239 de miliarde de lei. Numarul investitorilor straini care au intrat pe piata de capital in luna mai a fost de 98, din care 56 persoane juridice. In aceeasi perioada, au iesit din piata 6 investitori straini persoane fizice. Pe ansamblul primelor cinci luni, strainii au facut cumparari mai mari decat vanzarile, respectiv 10.718 miliarde de lei fata de 10.190 miliarde de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.