Haber Hateg de vanzare
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) lanseaza, astazi, la vanzare prin licitatie cu strigare un pachet reprezentand 51,71% din capitalul fabricii de bere Haber SA din Hateg. Potrivit unui comu
Haber Hateg de vanzare
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) lanseaza, astazi, la vanzare prin licitatie cu strigare un pachet reprezentand 51,71% din capitalul fabricii de bere Haber SA din Hateg. Potrivit unui comunicat al institutiei, pentru participarea la licitatia cu strigare, ofertantii vor depune documentele de participare la sediul AVAS, pana cel mai tarziu cu o zi lucratoare inainte de data fixata pentru inceperea licitatiei, respectiv in data de 19 octombrie. In plicul sigilat, care contine documentele de participare, ofertantii vor prezenta o declaratie pe proprie raspundere, autentificata, in care sa fie specificati principalii furnizori de resurse energetice si apa si din care sa rezulte ca nu beneficiaza de inlesniri la plata obligatiilor catre furnizorii de resurse energetice si apa conform dispozitiilor ordonantei de urgenta 57 din 2002, aceasta fiind o conditie de excludere. Haber Hateg are un capital social de 7,9 milioane de lei, fiind specializata in fabricarea berii. AVAS detine 51,71% din capitalul social, restul fiind in posesia altor actionari. (A.G.C.)
Intalnire PIN - OMV
Conducerea OMV-Austria se va intalni maine cu reprezentantii Partidului Initiativa Nationala (PIN) pentru o discutie referitoare la privatizarea Petrom, informeaza partidul lui Cozmin Gusa, intr-un comunicat de presa difuzat ieri. "Raspunzand solicitarii publice adresate de catre Partidul Initiativa Nationala legate de o discutie referitoare la privatizarea Petrom, conducerea OMV-Austria, prin presedintele Wolfgang Ruttenstorfer a transmis o propunere de intalnire in cursul zilei de marti, 4 octombrie 2005. PIN apreciaza faptul ca OMV raspunde in acest fel unei invitatii pentru lamurirea unor probleme extrem de sensibile si va participa la aceasta intalnire cu o delegatie condusa de vicepresedintele Aurelian Pavelescu", se arata in document. Concluziile discutiilor, precum si alte informatii pe care PIN le-a obtinut in ultima perioada referitor la contractul de privatizare vor fi cuprinse in "Raportul privatizarii Petrom" care va fi prezentat public in perioada urmatoare, mai anunta semnatarii comunicatului. Amintim ca PIN a propus, recent, infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta in legatura cu modul si conditiile in care a fost privatizata SC Petrom SA catre OMV Austria si a cerut acordul companiei austriece pentru desecretizarea contractului de privatizare. (O.B.)
Ajutoare de stat returnate
Consiliul Concurentei a decis, in urma unei investigatii declansate din oficiu, ca 31 de firme din zonele defavorizate trebuie sa restituie ajutoare de stat in valoare de 3,3 milioane de lei noi, plus dobanzile aferente. Potrivit institutiei, facilitatile trebuie inapoiate statului pentru ca au fost acordate peste limita maxim admisa a intensitatii, prevazuta in regulamentul privind ajutorul de stat regional. Intensitatea ajutorului de stat reprezinta cuantumul acestuia exprimat ca procent din costurile eligibile ale proiectului. Potrivit unui comunicat al Consiliului, beneficiarii masurilor de sprijin care au depasit intensitatea maxim admisa fac parte din categoria intreprinderilor mici si mijlocii, desfasurandu-si activitatea in judetele Bacau, Bihor, Bistrita, Caras, Covasna, Gorj, Hunedoara, Maramures, Prahova, Suceava si Salaj. Masurile de sprijin acordate celor 31 de agenti economici constau in scutirea la plata impozitului pe profit. Consiliul Concurentei precizeaza ca va monitoriza in continuare agentii economici beneficiari de ajutor de stat pana la atingerea nivelului maxim al intensitatii. (A.G.C.)
VB Leasing in crestere
VB Leasing a incheiat in acest an 4700 de contracte, in valoare totala de 80 de milioane de euro, cu 60% mai mult decat pe intreg anul 2004, a declarat, recent, administratorul companiei, Michael Unterguggenberger. "Estimam ca vom depasi limita de 100 de milioane de euro pana la sfarsitul anului, mai mult decat dublu fata de 2004, respectiv 6500 de noi contracte pe intregul an", a adaugat oficialul firmei. VB Leasing a finantat, in al treilea trimestru, 1800 de contracte de leasing, totalizand 33 de milioane de euro, suma care a depasit cu circa 22% valoarea aceluiasi numar de contracte finantate in al doilea trimestru. Reprezentantii VB Leasing spun ca ultimul trimestru este cel mai bun in ceea ce priveste finantarea contractelor de leasing pentru autoturisme, in timp ce ponderea detinuta de camioane scade semnificativ. Se asteapta insa o crestere de minim 30% la vanzarea de camioane pentru constructii anul viitor datorita lucrarilor de refacere in urma inundatiilor. VB Leasing a realizat, in ultimii trei ani, un profit de aproximativ 43 de milioane de lei (430 miliarde lei vechi). Cel mai mare profit a fost obtinut in anul 2003, cand a atins 17 milioane de lei (170 miliarde lei vechi), scazand in 2004 pana la 8,7 milioane lei (87 miliarde lei vechi). Pentru acest an, oficialii companiei estimeaza un profit de sapte milioane de lei. (M.C.B.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.