Toate cele noua persoane arestate preventiv in urma cu aproximativ doua saptamani, in dosarul cu numarul 3285/2005, denumit de presa "Aurul Dacilor", au fost puse in libertate ieri, de instanta Curtii de Apel Alba. Purtatorul de cuvant al Curtii de A
Toate cele noua persoane arestate preventiv in urma cu aproximativ doua saptamani, in dosarul cu numarul 3285/2005, denumit de presa "Aurul Dacilor", au fost puse in libertate ieri, de instanta Curtii de Apel Alba. Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Alba, Cecilia Morariu, a declarat, pentru reporterii ZIUA, ca prin decizia cu numarul 61 din 2005, s-a hotarat respingerea propunerii Parchetului privind arestarea preventiva. Totodata, prin aceeasi incheiere, se preciza admiterea recursului formulat de aparatorii inculpatilor, punerea de indata in libertate a acestora si continuarea urmaririi penale cu cei in cauza in stare de libertate. Magistratii Curtii de Apel Alba au decis ca cei noua inculpati nu reprezinta un pericol social si ca cercetarea lor in acest caz poate fi facuta si in stare de libertate. Prin urmare, o data ce formalitatile de eliberare vor fi fost indeplinite, cei noua inculpati vor fi liberi sa paraseasca arestul Parchetului Curtii de Apel Alba.
Se pare ca multe dintre acuzatiile aduse acestora nu au putut fi probate in fata instantei de catre procurori, la fel cum reprezentantii Ministerului Public nu au reusit sa convinga completul de judecata de pericolul real pe care l-ar reprezenta cei noua inculpati pentru societate. Astfel, procurorul Lazar Augustin, cel care a coordonat ancheta si care a incercat sa manipuleze opinia publica prin intermediul presei a suferit una dintre cele mai mari lovituri ale carierei sale. (V.R.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.