Plenul Camerelor Reunite ale Parlamentului dezbate si voteaza, in cursul zilei de astazi, motiunea depusa de PSD referitoare la asumarea raspunderii guvernamentale a Cabinetului Tariceanu asupra legilor proprietatii si justitiei. Cert este ca motiune
Plenul Camerelor Reunite ale Parlamentului dezbate si voteaza, in cursul zilei de astazi, motiunea depusa de PSD referitoare la asumarea raspunderii guvernamentale a Cabinetului Tariceanu asupra legilor proprietatii si justitiei. Cert este ca motiunea elaborata de pesedisti va fi respinsa in conditiile in care avem de-a face cu o majoritate a parlamentarilor Coalitiei de guvernamant. Potrivit articolului 113 din Constitutie, motiunea poate fi adoptata cu votul a jumatate plus unu din numarul total al senatorilor si deputatilor. Un astfel de sufragiu ar atrage dupa sine retragerea increderii acordate Executivului de catre Parlament. Prin urmare, in conditiile in care motiunea PSD este adoptata, Guvernul este demis. Conform procedurii, motiunea este dezbatuta iar reprezentantii Cabinetului Tariceanu trebuie sa raspunda acuzatiilor aduse de parlamentarii fostului partid de guvernamant. Mentionam ca senatorii si deputatii PRM au anuntat inca in urma cu doua saptamani ca vor sustine textul motiunii, dar au refuzat sa il semneze, motivand ca nu isi vor trece numele alaturi de cele ale mafiotilor PSD. In timp ce formatiunea Tribunului cocheteaza cu o apropiere de fostul partid de guvernamant, grupul independent coordonat de Corneliu Ciontu va vota impotriva motiunii PSD, alaturi de partidele care formeaza Coalitia de guvernamant. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.