Doi dintre angajatii DGFP Mures acuzati de procurorii PNA de luare de mita, Radu Ciortea si Eugen Vasile Negrea, au fost pusi in libertate, primul de Curtea de Apel Ploiesti, iar al doilea de Curtea de Apel Targu Mures. Seful Serviciului Control Fisc
Doi dintre angajatii DGFP Mures acuzati de procurorii PNA de luare de mita, Radu Ciortea si Eugen Vasile Negrea, au fost pusi in libertate, primul de Curtea de Apel Ploiesti, iar al doilea de Curtea de Apel Targu Mures. Seful Serviciului Control Fiscal din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Mures, Radu Ciortea, a fost pus in libertate de Curtea de Apel Ploiesti, care a respins recursul PNA impotriva sentintei Tribunalului Prahova, acolo unde a fost stramutata cauza. Si magistratii de la Curtea de Apel Targu Mures au respins ca nefondat recursul PNA in dosarul in care Eugen Vasile Negrea era pus in libertate de Tribunalul Mures. Instantele au considerat ca procesele pot continua cu cei doi in stare de libertate, deoarece nu prezinta pericol pentru ordinea publica. Ceilalti doi finantisti mureseni aflati in arest, Ioan Adrian Boila si Sorin Claudiu Moldovan au termene de judecata in zilele urmatoare si se asteapta si in cazul lor sentinte favorabile.
Angajatii DGFP Mures Ioan Adrian Boila, Radu Ciortea, Vasile Negrea si Claudiu Moldovan au fost arestati anul trecut. Potrivit Rompres, la baza acestor arestari sta un singur denuntator, Codo Robert Sandor din Targu Mures, care este cercetat, la randul sau, pentru rambursari ilegale de TVA. Acesta s-a autodenuntat afirmand ca le-ar fi dat mita mai multor inspectori de la Finante pentru a beneficia de ajutorul lor. Potrivit rechizitoriului intocmit de PNA, cei patru finantisti ar fi primit masini, carburanti si importante sume de bani, pentru a-i facilita lui Codo rambursari ilegale de TVA. Lui Radu Ciortea i se imputa ca, pentru a aproba rambursari ilegale de TVA firmelor lui Codo, ar fi pretins si primit bani si bunuri in valoare totala de peste 1,4 miliarde de lei, printre care si doua autoturisme Volkswagen Passat in valoare de 15.500 de euro fiecare. Lui Ciortea i se mai imputa ca ar fi furnizat informatii care nu erau destinate publicitatii. Eugen Negrea este acuzat ca a primit in jur de 160 de milioane de lei si un autoturism Opel Astra de la Codo, pentru a nu-si indeplini corespunzator sarcinile de serviciu. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.