Numai doua din cele 45 de statii de metrou din Capitala si doar noua din cele 1535 de autobuze, troleibuze si tramvaie care circula in Bucuresti sunt accesibile, in prezent, persoanelor cu handicap locomotor, dar conducerile regiilor de resort promit
Numai doua din cele 45 de statii de metrou din Capitala si doar noua din cele 1535 de autobuze, troleibuze si tramvaie care circula in Bucuresti sunt accesibile, in prezent, persoanelor cu handicap locomotor, dar conducerile regiilor de resort promit ca vor remedia aceasta situatie. Liviu Soava, directorul Metrorex, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca persoanele imobilizate in carucioare cu rotile nu pot intra decat in statiile Gara de Nord 2 si 1 Mai, dar a promis ca, pana in luna august, statiile de la Gara de Nord 1 si Piata Unirii 1 vor fi dotate cu instalatii respective. Pentru alte zece statii de metrou vor incepe lucrari de instalare a echipamentelor speciale pentru cei in scaune cu rotile. La randul sau, Gheorghe Aron, directorul Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), a promis ca, municipalitatea Bucurestilor va face investitii pentru adaptarea mijloacelor de transport de suprafata la nevoile persoanelor cu handicap. "Avem de gand sa cumparam 500 de autobuze noi si 50 de vagoane de tramvai care sa fie prevazute, din constructie, cu instalatii care sa le permita celor in scaune cu rotile sa urce. Primele autobuze vor fi cumparate pana la finele anului", a declarat Aron. Cei doi directori au facut aceste declaratii cu prilejul lansarii campaniei "Acces pentru toti", o initiativa a Agentiei de Monitorizare a Presei - "Academia Catavencu", in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap (ANPH). Liderul AMP, Mircea Toma, a declarat ca scopul campaniei este de a forta factorii de decizie in a elabora o politica si o metodologie a accesibilitatilor in Capitala. In Bucuresti exista, in prezent, 29.000 de persoane cu handicap, dintre care 6800 au handicap locomotor. Astazi, in cadrul campaniei, o serie de personalitati vor parcurge in scaunele cu rotile, alaturi de persoane cu dizabilitati, traseul: Sediul Delegatiei Europene - resedinta Sefului Delegatiei Comisiei Europene.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.