Oleg Protasov, antrenorul ucrainean dorit de Steaua, a sosit ieri dupa-amiaza in Romania de la Atena impreuna cu Mihai Stoica, presedintele executiv al campioanei, pentru a semna un contract cu gruparea din Bulevardul Ghencea. Tehnicianul a declarat
Oleg Protasov, antrenorul ucrainean dorit de Steaua, a sosit ieri dupa-amiaza in Romania de la Atena impreuna cu Mihai Stoica, presedintele executiv al campioanei, pentru a semna un contract cu gruparea din Bulevardul Ghencea. Tehnicianul a declarat pe Aeroportul Henri Coanda ca a venit in Romania pentru a pune la punct ultimele detalii ale contractului sau impreuna cu Gigi Becali, patronul Stelei. "Nu pot sa spun nimic, abia am ajuns. Sunt bucuros ca am ajuns aici. Am venit sa ma intalnesc cu domnul presedinte sa discutam. In general am discutat deja despre contract, nu am semnat nimic, dar sper ca o voi face curand", a spus Protasov. Fosta glorie a fotbalului sovietic a precizat ca a urmarit cateva casete video cu jocuri ale Stelei: "Stiu multe lucruri despre echipa, dar nu pot vorbi acum. Am vazut unele casete si am reusit sa adun informatii suficiente. Am venit pentru a stabili unele lucruri. Daca totul va fi in ordine, vom semna un contract si atunci vom vorbi mai mult". Pe aeroport, Oleg Protasov a dat autografe catorva suporteri stelisti iar apoi a plecat direct la resedinta lui Gigi Becali din Pipera.
Becali: "Face parte din familia Stelei"
Gigi Becali a declarat ieri ca l-a invitat la el acasa pe Oleg Protasov, deoarece acesta face deja parte din Stelei. "A venit doar sa ne cunoastem, l-am invitat acasa pentru ca el acum face parte din familia mea si a Stelei si pentru ca astazi e si mare sarbatoare crestineasca si sper sa ne ajute sa facem mare performanta in Liga Campionilor", a spus Becali. Acesta a mentionat ca tehnicianul ucrainean va semna contractul azi. In ceea ce priveste partea financiara Becali a spus: "Nu a mai avut alte solicitari pentru ca stia contractul care i s-a oferit. Ieri (n.r.-sambata) citeam cati bani a castigat Mourinho de la Porto in doi ani si jumatate. Eu pot sa va spun ca el daca va avea la Steaua performanta lui Mourinho, va castiga mai mult de 2,5 milioane. Din clauzele care sunt in contract, el va castiga mai mult decat Mourinho la Porto". Se pare ca suma oferita lui Protasov de Gigi Becali este de 350.000 de dolari pe sezon.
Protasov: "Vreau in Liga"
Desi s-a ferit sa ofere detalii la prima sa intalnire cu ziaristii romani, Protasov a lasat sa se inteleaga mai mult privind oferta Stelei si intentiile sale intr-un intreviu acordat unei televiziuni din Grecia si preluat de Antena 1. Tehnicianul ucrainean a declarat ca a aflat despre contextul demiterii lui Zenga de pe banca tehnica a gruparii din Ghencea dar a precizat ca este preocupat exclusiv de evolutia echipei in sezonul viitor. "Legat de Zenga, stiu despre situatia lui. Se intampla asa ceva in fotbal, insa eu trebuie sa privesc inainte si sa nu ma intereseze ce s-a intamplat la Steaua in trecut", a spus Protasov. In aceeasi ordine de idei, ucraineanul a precizat ca va semna o intelegere pe doua sezoane cu campioana Romaniei. " Nu pot spune nimic despre cati bani voi castiga, dupa cum nu stiu cine vor fi secunzii mei. Urmeaza sa mai disutam despre acest aspect. Vreau sa ajungem in Liga Campionilor, cat mai sus. Sunt bucuros sa antrenez Steaua, o echipa cu traditie in fotbalul european", a incheiat Protasov. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.