Explozia din Colentina s-a produs din cauza infiltratiilor de gaze din reteaua stradala. Gazul s-a acumulat in subsolul cladirii, iar vineri dimineata, cand un angajat al atelierului de incaltaminte a aprins lumina, totul a sarit in aer. in urma deza
Explozia din Colentina s-a produs din cauza infiltratiilor de gaze din reteaua stradala. Gazul s-a acumulat in subsolul cladirii, iar vineri dimineata, cand un angajat al atelierului de incaltaminte a aprins lumina, totul a sarit in aer. in urma dezastrului doua persoane au murit, sapte au fost ranite, iar patru imobile au fost distruse. Prefectura Capitalei a anuntat ca "infiltratiile in subsolul cladirii din reteaua stradala de gaze" ar fi o posibila cauza, dar ca investigatiile continua.
Politia Capitalei nu a luat in discutie ipoteza unui incident provocat de o mana criminala, ci varianta unui accident. De asemenea, o comisie coordonata de un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 2 desfasoara o ancheta la fata locului.
Ieri, oamenii afectati de explozie asteptau inca un semn de la autoritati. "Nu a mai venit nimeni de la Primaria sectorului 2. Acum imi duc toata mobila si lucrurile de valoare la o ruda", spune Aurel Onica, a carui casa a fost grav afectata de deflagratie. si locuinta lui Dumitru Anton, lipita de atelierul de incaltaminte si care a fost practic spulberata de explozie, nu mai asteapta ajutorul primarului sectorului 2. "Sa faca mai putin note de constatare si sa actioneze mai mult. Noaptea trecuta am dormit in masina, de frica sa nu cada zidurile peste mine", spune batranul, care abia se mai poate tine pe picioare din cauza crizei de diabet pe care a suferit-o in momentul in care si-a vazut toata agoniseala de o viata pusa la pamant.
La casa familiei Macioi era ieri agitatie mare. indurerati si cu privirea pierduta undeva departe in zare, oamenii au scos din curte molozul pentru a face un pic de loc. Azi, aici, va avea loc inmormantarea lui Marius Macioi, mort in urma exploziei. Despre cealalta victima, Maria Lupu, prietena baiatului, nu se putea spune nimic concret. si asta pentru ca buletinul fetei se afla sub mormanul de caramizi, iar procurorii au interzis oamenilor sa dea aceste resturi la o parte.
Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca si cei de la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri spun ca starea celor doi raniti grav ramane critica, pronosticul in cazul ambilor fiind rezervat.
Deflagratia s-a produs vineri, in jurul orei 7.15. Explozia a distrus total una din case si a avariat foarte serios alte trei. Alte imobile au peretii crapati sau geamurile sparte. Un autoturism Mercedes, parcat in curtea atelierului, a fost aruncat de suflu la peste zece metri distanta.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.