Un expert parlamentar la Comisia senatoriala de cercetare a abuzurilor, petitiilor si coruptiei a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucuresti, pentru 20 de zile, la sfarsitul saptamanii trecute, fiind acuzat de trafic de influenta. Procurorii PNA
Un expert parlamentar la Comisia senatoriala de cercetare a abuzurilor, petitiilor si coruptiei a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucuresti, pentru 20 de zile, la sfarsitul saptamanii trecute, fiind acuzat de trafic de influenta. Procurorii PNA sustin ca Angela Grosu ar fi promis unei persoane condamnate pentru infractiuni economice ca poate interveni pentru a-i obtine gratierea sau rejudecarea procesului. Grosu este acuzata ca ar fi pretins si primit, in mod repetat bani, in total 273 de milioane de lei, si bijuterii din aur valorand in jur de 200 de milioane de lei de la o persoana condamnata definitiv la trei ani inchisoare pentru fraude financiar-bancare. Anchetatorii arata ca Angela Grosu a lasat sa se creada ca are influenta asupra unor inalti functionari de stat si magistrati, care ar putea interveni pentru ca cel de la care a primit banii si bijuteriile sa beneficieze de o gratiere individuala sau de o rejudecare a cauzei.
Secretarul general al Senatului, Dan Vasiliu, a precizat prin intermediul unui comunicat ca Angela Grosu este angajata cu statut de colaborator la Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor de la Senat. Potrivit Mediafax, care citeaza surse din Senat, in ultimii patru ani, Angela Grosu a lucrat cu intreruperi ca si colaborator la comisia senatoriala mentionata, postul ei numarandu-se printre cele ce urmeaza a fi scoase la concurs. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.