Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca a notificat Directia Fondului Forestier Bisericesc Suceava sa nu mai efectueze decat activitate de paza in fondul forestier pe care l-a preluat pentru impropriet
Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca a notificat Directia Fondului Forestier Bisericesc Suceava sa nu mai efectueze decat activitate de paza in fondul forestier pe care l-a preluat pentru improprietarirea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor cu 90 000 de hectare de padure, informeaza Mediafax. Ministrul Flutur a precizat ca a luat aceasta hotarare dupa publicarea deciziei Curtii Constitutionale privind neconstitutionalitatea OUG 100/2004 de improprietarire a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor cu 90000 de hectare de padure. "Dupa decizia Curtii Constitutionale publicata in 16 iunie in Monitorul Oficial, noi incercam sa respectam toate procedurile", a spus Flutur intr-o conferinta de presa, la Suceava. El a precizat ca Ministerul Agriculturii a transmis o notificare Directiei Fondului Forestier Bisericesc (DFFB) din Suceava in care a informat ca, potrivit deciziei Curtii Constitutionale "sunt indreptatiti sa faca doar lucrari de paza a fondului forestier pana la reglementarea situatiei procedural". DFFB a anuntat recent, organizarea, in ultima decada a lunii iunie a unor licitatii pentru atribuirea exploatarii de masa lemnoasa in fondul forestier pe care il administreaza, iar Gheorghe Flutur a precizat ca a cerut DFFB incetarea oricaror actiuni economice. El a spus ca, va avea astazi, la sediul Ministerului Agriculturii, discutii cu reprezentanti ai Directiei Fondului Forestier Bisericesc, Directiei Silvice Suceava si Regiei Nationale a Padurilor "pentru a vedea care sunt pasii de facut". Flutur a mai spus ca in privinta padurilor Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor se va pronunta dupa ce va fi discutata, miercuri, in Parlament, motiunea de cenzura pentru pachetul de legi ale proprietatii si justitiei pe care Guvernul si-a asumat raspunderea. El considera ca aceasta problema a restituirii proprietatilor Bisericii din Bucovina va fi rezolvata "pe fond" de pachetul de legi ale proprietatii. "Problema proprietatii merge intr-o singura directie", a mai spus Flutur care considera ca situatia actuala "de balbaiala" a fost determinata de "Guvernul PSD care s-a grabit si de nucleul dur anti-proprietate din PSD care s-a grabit sa reclame" la Curtea Constitutionala.
Un grup de 26 de senatori PSD si PRM a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la neconstitutionalitatea actului normativ prin care Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor primeste 90.000 ha de padure. Ordonanta de Urgenta nr. 100/2004 a fost aprobata de Guvernul Nastase la jumatatea lunii noiembrie 2004. In cele din urma, Curtea Constitutionala a respins actul normativ invocand faptul ca prevederile acestuia nu reclamau statutul de ordonanta de urgenta - "situatii exceptionale". (L.M.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.