Sambata dimineata, la Sighisoara, reprezentativa feminina de handbal a Romaniei a obtinut vizele pentru CM 2005, dupa ce a invins selectionata Cehiei, cu scorul de 27-21, in cadrul partidei retur din barajul de calificare. Cum si in tur tricolorele a
Sambata dimineata, la Sighisoara, reprezentativa feminina de handbal a Romaniei a obtinut vizele pentru CM 2005, dupa ce a invins selectionata Cehiei, cu scorul de 27-21, in cadrul partidei retur din barajul de calificare. Cum si in tur tricolorele antrenate de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au castigat, cu 37-29, Romania a bifat o noua calificare la CM, fiind singura echipa din lume care nu a ratat vreun turneu final. Din pacate, bucuria calificarii a fost umbrita la Sighisoara de anuntul facut de Carmen Amariei-Lungu, una dintre jucatoarele de baza ale echipei nationale. Suparata pe "iesirile de mahala" ale tehnicianului Tadici, Carmen Amariei-Lungu a declarat ca nu va mai juca la Nationala atat timp cat la conducerea tehnica se va afla antrenorul de la Silcotub! "Spun doar atat: razbunarea este arma prostului. Urez succes echipei Romaniei la Campionatul Mondial din Rusia. Nu voi mai veni la Nationala atat timp cat antrenor este Tadici. Cu secundul Dumitru Musi n-am nimic de impartit. Pentru mine, insa, totul e clar: Tadici nu s-a schimbat deloc! Nu ma respecta, are un vocabular de mahala si incearca tot timpul sa ma scoata tap ispasitor", a declarat componenta echipei daneze Slagelse FH, castigatoarea Ligii Campionilor.
In replica, Tadici a subliniat ca nu poate tolera indisciplina. "O apreciez pe Lungu ca jucatoare si o sa respect decizia ei. Atat timp cat voi fi antrenor insa, la orice echipa, nu voi tolera indisciplina. Usa vestiarului este deschisa si la intrare, si la iesire", a spus Tadici, adaugand ca Romania are sanse sa obtina o performanta la Mondiale. Totodata, tehnicianul de la Zalau a dezaprobat atitudinea jucatoarei din timpul meciului retur, cu Cehia, spunand ca a refuzat sa intre pe teren, nemultumita ca i s-a cerut sa joace in defensiva. Conform lui Tadici, interul a acceptat sa intre pe teren abia in minutul 45! Suparat din cauza conflictului, presedintele FRH, Cristian Gatu, a spus sec ca nu jucatoarele sunt cele care iau decizii la nationala. "Convocarile si banca tehnica nu sunt facute la Nationala de jucatoare. Lungu nu este o vedeta, este o vedeta in devenire. Nu Lungu a castigat Liga Campionilor, ci echipa la care ea este una din cele 14 jucatoare. O sa discutam cat de curand ceea ce s-a intamplat. Daca Romania este mai slaba fara Lungu? Ce, Nationala de fotbal a fost mai slaba fara Mutu sau o sa fie mai slaba fara Radoi?", a concluzionat Gatu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.