Sase bibliotecari din statul american Nevada (vestul SUA) cred ca-si merita locul in Cartea Recordurilor dupa ce au citit cu voce tare 100 de ore continuu, transmite AP, citata de Rompres. Echipa americana campioana la citit fara intrerupere, care si
Sase bibliotecari din statul american Nevada (vestul SUA) cred ca-si merita locul in Cartea Recordurilor dupa ce au citit cu voce tare 100 de ore continuu, transmite AP, citata de Rompres. Echipa americana campioana la citit fara intrerupere, care si-a inceput temerara tentativa de realizare a unui record mondial luni dimineata, in incinta Bibliotecii Paseo Verde din localitatea Hendersonen, a reusit pana vineri sa pulverizeze recordul anterior, de 81 de ore, detinut de niste colegi australieni. Bibliotecarii din Nevada au citit pe rand, cu voce tare, fara a avea voie sa lipseasca, decat pentru a merge la toaleta, Cei care care nu citeau intr-un anumit moment au avut voie sa doarma, dar in saci de dormit asezati pe jos chiar la locul lecturarii cu voce tare. Celor sase bibliotecari americani le-au trebuit 72 de ore pentru a citi cele cinci volume ale seriei "Harry Potter", restul timpului fiind utilizat pentru lecturarea unor romane de dragoste sau politiste.
Regulamentul pentru intarea in Guinness Book impune ca acest gen de activitati-maraton sa se desfasoare, de la inceput pana la sfarsit, in prezenta spectatorilor, care, in acest caz, au fost niste ascultatori voluntari.
Dupa lectura lor de 100 de ore, pana la omologarea recordului realizat - care ar putea dura intre sase si opt saptamani - cei sase bibliotecari din Nevada nu mai vor sa mai auda pe cineva citind cu voce tare. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.