Halterofilul Adrian Jigau va intra in posesia medaliei de aur, la stilul smuls, din cadrul Euro 2005, de la Sofia, fata de cea de argint pe care a castigat-o, deoarece triplul campion olimpic, turcul Halil Mutlu, a fost confirmat pozitiv cu steroizi
Halterofilul Adrian Jigau va intra in posesia medaliei de aur, la stilul smuls, din cadrul Euro 2005, de la Sofia, fata de cea de argint pe care a castigat-o, deoarece triplul campion olimpic, turcul Halil Mutlu, a fost confirmat pozitiv cu steroizi anabolizanti la un control antidoping efectuat chiar in timpul turneului final continental din luna aprilie. Conform unui inalt oficial al forului turc, Mutlu risca doi ani de suspendare si pierderea medaliilor cucerite la Euro 2005.
Astfel, Jigau ar urma sa schimbe si celelalte medalii obtinute la total si aruncat, urmand sa primeasca in locul bronzului, unele de argint. "N-am utilizat in deplina cunostinta astfel de substante, dar as fi putut sa le iau fara sa stiu! Tot ce pot spune este ca-mi pare rau", a punctat Mutlu, dupa ce a aflat ca si rezultatul contraexpertizei a fost pozitiv. "Mutlu va fi probabil suspendat doi ani. Vom cere, insa, o reducere a pedepsei", a declarat presedintele forului turc, Hasan Akkus, la Köln, unde a fost facuta analiza esantionului B. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.