Data de 21 iunie marcheaza inceputul verii astronomice, dar si "Sarbatoarea muzicii", un eveniment cu traditie, organizat in 110 tari, cu mii de concerte oferite gratuit, potrivit Chartei Europene a Sarbatorii Europene a Muzicii, de catre muzicieni p
Data de 21 iunie marcheaza inceputul verii astronomice, dar si "Sarbatoarea muzicii", un eveniment cu traditie, organizat in 110 tari, cu mii de concerte oferite gratuit, potrivit Chartei Europene a Sarbatorii Europene a Muzicii, de catre muzicieni profesionisti si amatori. In Romania, serile de 17, 18, 19, 20, 21 si 22 iunie vor fi animate de concerte la Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj, Constanta, Pitesti, Ploiesti, Arad, Sibiu, Craiova, Brasov si Bacau. Vor fi reprezentate toate genurile - muzica clasica, jazz, pop, rock, muzica electronica, etnica, R&B, funk, latino, muzica tiganeasca etc.
Aceasta editie va cuprinde si lansarile a trei discuri din colectia "Musique des Spheres", produsa de Institutul Francez. Sambata (18 iunie), orele 20.30 la Green Hours, lansarea discului "Cantece din Rasarit" Maria Raducanu & Jan Roder (Germania); luni (20 iunie), orele 20.30 la Green Hours, "Mamaliga Mood" cu Michel Marre & Mircea Tiberian, Nicolas Simion, Pedro Negrescu si Laurentiu Stefan; 22 iunie, orele 19.00 Sala "Elvira Popescu", "Duo" cu Aurelian Octav Popa & Sanda Craciun Popa.
Pentru a treia oara, in cadrul "Sarbatorii...", sala "Elvira Popescu" va gazdui Festivalul National de pian "Les amis de la Musique" (Prietenii muzicii), organizat de Fundatia Pro Piano.
Aceasta editie a "Sarbatorii..." se va bucura de prezente romanesti cu mare priza la public: Iris, Mircea Tiberian, Maria Raducanu Voltaj, Proconsul, Aurelian-Octav Popa, Slang, Ges Romano... Trupa Zdob si Zdub va fi prezenta in Piata Revolutiei pe 21 iunie si tot atunci, in aceeasi locatie, francezul de origine algeriana Rachid Taha va sustine un concert extraordinar cu influente arabe, etno, rock, funk. O prezenta remarcabila vor fi britanica Marry Collins, alaturi de Adrian Butterfield, Richard Campbell si Matthew Halls care vor prezenta luni (20 iunie), la Sala "Elvira Popescu", un spectacol de dans si muzica baroca, iar pe 21 iunie (orele 10.30), in acelasi loc, un atelier de dans. Ateneul Roman participa la "Sarbatoare..." cu o serie de concerte in zilele 18, 19 si 22 iunie, iar Muzeul Taranului Roman organizeaza (pe 21 iunie) concerte ale unor grupuri de virtuozi - Calin Rat, Daniel Dan, Emil Mihaiu si Constantin Lupu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.