Marelele Teatru Antic din Efes a rasunat aseara de acorduri romanesti de mare valoare intr-un concert organizat de ambasada Romaniei la Ankara si sustinut de maestrul Gheorghe Zamfir si Corul Madrigal condus de maestrul Marin Constantin. La concertul
Marelele Teatru Antic din Efes a rasunat aseara de acorduri romanesti de mare valoare intr-un concert organizat de ambasada Romaniei la Ankara si sustinut de maestrul Gheorghe Zamfir si Corul Madrigal condus de maestrul Marin Constantin. La concertul de aseara, au participat si Mona Musca, ministrul roman al Culturii si Cultelor, Filiz Ezacibasi Sarper, ministrul Culturii si Turismului din Turcia, Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Attila Koc, presedintele Fundatiei pentru Cultura, Arta si Educatie, Yusuf Ziya Goksu, guvernatorul regiunii Izmir, reprezentanti ai Parlamentului si guvernului turc, ai cercurilor academice si de cultura, oameni de afaceri, diplomati, ziaristi, precum si membri ai comunitatii romane din Turcia.
Manifestarea, lansata la initiativa ambasadorului Romaniei in Turcia, Constantin Grigorie, si organizata impreuna cu Fundatia pentru Educatie, Cultura si Arta din Izmir, a inaugurat editia din acest an a Festivalului International de la Izmir. Piesele prin care Gheorghe Zamfir si-a incantat publicul au fost "Doina", "Doliul pamantului", "Glorie mamei noastre celeste", "Fecioara Maria", "Cornereva - dans din Banat", "Ave Cornevera - Dans din Banat", "Ave Maria". Din repertoriul Madrigalului: "Madona mia Cara", "Ave Maria", "Ivaghi fiori", "Lasciate mi morire", "Gagliarda", "Fire".
Spatiu incarcat de istorie, Efesul a fost, in perioada sa de glorie, al doilea oras al Imperiului Roman dupa Roma. A adapostit una dintre cele sapte minuni ale lumii, Templul Zeitei Artemis. Tot la Efes a trait, o parte din viata, Sfanta Fecioara Maria. Pe scena pe care au evoluat ieri artistii romani, cea a Marelui Teatru Antic din Efes, veche de peste doua milenii, au mai concertat, de-a lungul anilor, formatii si nume sonore ale muzicii internationale, precum Orchestrele Simfonice din Londra si Berlin, Julio Iglesias, Diana Ross, Elton John sau Jose Carreras. (D.E.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.