Presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Ralu Filip, a declarat ieri pentru Mediafax, ca atitudinea Comisiilor de cultura ale Parlamentului, care nu invita CNA la discutiile cu privire la modificarea Legii de functionare a SRTV si
Presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Ralu Filip, a declarat ieri pentru Mediafax, ca atitudinea Comisiilor de cultura ale Parlamentului, care nu invita CNA la discutiile cu privire la modificarea Legii de functionare a SRTV si SRR, este "nejustificata" si "daunatoare". El a adaugat ca, in cazul in care aceasta atitudine va continua, va folosi toate canalele pe care le are la dispozitie ca sa atraga atentia institutiilor europene asupra acestui lucru. "Tin sa reamintesc faptul ca in Legea audiovizualului se precizeaza clar ca autoritatile, inclusiv Parlamentul, sunt obligate sa se consulte cu CNA in orice problema audiovizuala", a explicat Filip, aratandu-se nemultumit de faptul ca cele doua Comisii de cultura au inceput deja discutiile cu privire la modificarile Legii SRR si SRTv, fara a consulta Consiliul. "Se continua astfel o atitudine pe care fostul Parlament a avut-o fata de CNA: n-am fost consultati la legile electorale, n-am fost invitati de catre comisia care a anchetat televiziunea si radioul public si nu suntem invitati aici", a spus presedintele CNA.
Comisia pentru cultura din Camera a decis, miercuri, dupa demiterea Consiliilor de Administratie ale SRR si SRTv, separarea functiilor de presedinte si director general in cadrul SRR si SRTv, avizand favorabil, cu amendamente, initiativa deputatului UDMR Kelemen Hunor de modificare a legii de organizare si functionare a celor doua institutii. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.