Politica presedintelui rus, Vladimir Putin, de nominalizare a liderilor republicilor care intra in componenta Federatiei Ruse a fost criticata, recent, de cel mai important oficial rus din zona Caucazului de Nord, informeaza Rompres. Dmitri Kozak, de
Politica presedintelui rus, Vladimir Putin, de nominalizare a liderilor republicilor care intra in componenta Federatiei Ruse a fost criticata, recent, de cel mai important oficial rus din zona Caucazului de Nord, informeaza Rompres. Dmitri Kozak, devenit consilier al sefului de stat rus in regiunea caucaziana dupa masacrul de la Beslan, a avertizat ca implicarea lui Putin ar putea duce la tensionarea situatiei din zona, descriind un tablou sumbru al liderilor regionali numiti de Moscova. Raportul lui Kozak, publicat partial in editia de ieri a cotidianului Moskovki Komsomolet, ii acuza pe liderii regionali ca incredinteaza rudelor lor functiile cele mai importante. "Drept urmare, a fost distrus intregul sistem de control si echilibru, ceea ce conduce la raspandirea coruptiei", a obiectat Kozak. In opinia oficialului rus, "natura arbitrara a autoritatilor a creat apatie sociala intr-o categorie importanta a populatiei." "In multe regiuni autoritatile nu se bucura de sprijinul populatiei", mai precizeaza Kozak. Multi analisti si-au exprimat parerea ca politica Kremlinului de a sprijini un singur grup in detrimentul altora poate fi fatala pentru stabilitatea in regiune, care depinde de echilibrul intereselor de clan. Consideratiile lui Kozak constituie o atentionare foarte neobisnuita asupra faptului ca politicile Kremlinului in Caucaz ar putea duce la dezastru, suvenind nominalizarii de catre presedintele Putin a lui Murat Ziazikovin functia de presedinte al Ingusetiei. Numirea lui Ziazikov de catre seful de stat rus a fost posibila in contextul unei noi legi care ii confera acestuia dreptul de a-i numi pe liderii republicilor ce intra in componenta Federatiei Ruse. (D.E.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.