Guvernul si-a dat avizul cu privire la majorarea pragului de detinere la capitalul celor cinci societati de investitii financiare (SIF) de la 0,1% la 1%, problema urmand sa fie discutata, saptamana viitoare, in Comisia de Buget-Finante din Senat, pot
Guvernul si-a dat avizul cu privire la majorarea pragului de detinere la capitalul celor cinci societati de investitii financiare (SIF) de la 0,1% la 1%, problema urmand sa fie discutata, saptamana viitoare, in Comisia de Buget-Finante din Senat, potrivit presedintelui Comisiei, Varujan Vosganian, citat de Mediafax. "Am hotarat sa mergem pe formula de 1%, in urma discutiilor dintre administratorii celor cinci SIF-uri si reprezentantii Parlamentului. Decizia a fost comunicata Guvernului, de la care am primit, recent, un raspuns favorabil", a declarat Vosganian. Dupa aprobarea in plenul Senatului, proiectul de lege va ajunge in Camera Deputatilor, aceasta avand rol decizional. Modificarea cotei de participare la capitalul SIF a fost inclusa intr-un act normativ separat de proiectul de lege prin care Bursa trece de la statutul de institutie publica la cel de societate pe actiuni, pentru a evita situatiile conflictuale si permite finalizarea proiectului privind demutualizarea bursei. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.