Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) organizeaza Bursa locurilor de munca pentru persoanele cu handicap. Evenimentul se va desfasura, azi, 17 iunie, in 56 de agentii pentru ocuparea fortei de munca judetene si locale. Pana la dat
Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) organizeaza Bursa locurilor de munca pentru persoanele cu handicap. Evenimentul se va desfasura, azi, 17 iunie, in 56 de agentii pentru ocuparea fortei de munca judetene si locale. Pana la data de 10 iunie 2005, au fost identificate 6824 locuri de munca pentru persoanele cu handicap, dintre care 795 de locuri de munca pentru persoanele cu studii superioare, de lunga si scurta durata. Principalele ramuri de activitate in care sunt oferite locuri de munca sunt: industria confectiilor din textile, blanuri si piele (1218), constructii (878), industria textila si a produselor textile (785), industria alimentara si a bauturilor (626) etc. Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca prevede ca angajatorii care nu au obligatia, potrivit legii, de a incadra persoane cu dizabilitati, in cazul in care angajeaza persoane din aceasta categorie, primesc, lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare persoana, o suma egala cu un salariu minim brut pe tara, cu conditia mentinerii raporturilor de munca cel putin 2 ani. De asemenea, angajatorii care incadreaza in munca absolventi persoane cu handicap primesc, lunar, subventiile prevazute de lege pentru incadrarea absolventilor, pe o perioada de 18 luni, fata de 12 luni cat se acorda in cazul celorlaltor categorii de absolventi, cu conditia mentinerii raporturilor de munca pentru o perioada de cel putin 3 ani. (C.S.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.