Un copil de origine canadiana a fost ucis in urma unei operatiuni care a dus la eliberarea altor 28 de elevi luati ostatici la o scoala internationala din Siem Reap, in nord-vestul Cambodgiei, au informat surse ale politiei locale, citate de agentiil
Un copil de origine canadiana a fost ucis in urma unei operatiuni care a dus la eliberarea altor 28 de elevi luati ostatici la o scoala internationala din Siem Reap, in nord-vestul Cambodgiei, au informat surse ale politiei locale, citate de agentiile internationale de presa.
"Criza a luat sfarsit. Am vazut un copil ucis, dar nu stiu ce nationalitate avea", declarase anterior Pheun Arun, responsabil in cadrul politiei din Siem Reap.
Conform unui martor ocular, cel putin doi dintre copiii luati ostatici in scoala internationala din Siem Reap, in nord-vestul Cambodgiei, au fost eliberati.
Un baietel italian, in varsta de trei ani, Paco Paco Rusconi se afla printre captivi, a declarat Ministerul de Externe de la Roma. Parintii copilului lucreaza ca ghizi turistici in Cambodgia. Ministrul italian de Externe, Gianfranco Fini, a activat o unitate de criza si l-a trimis in Cambodgia pe ambasadorul italian in Thailanda, in conditiile in care Roma nu are reprezentant diplomatic la Phnom Penh.
"Am primit o informatie referitoare la un grup de sase persoane care a intrat intr-o scoala internationala din Siem Reap si a luat ostatici numerosi elevi si profesori", a declarat un comandant adjunct al politiei militare, Cheang Sokhon.
Focuri de arma au fost auzite in incinta scolii din Siem Reap, unde erau, ieri, sechestrati cel putin 29 de copii. "Intai s-au auzit doua focuri de arma, iar apoi o rafala. Totul a durat unu-doua minute", a declarat un martor ocular.
Conform ultimelor stiri de ieri, "multi oameni au sosit la fata locului cu arme de foc; nu poarta uniforme, sunt imbracati cu tricouri albe". (D.E.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.