Internationalul roman Vali Nastase a fost unul dintre oamenii decisivi ai Bolognei in meciul de baraj pentru ramanerea in Serie A, castigat marti seara de echipa sa, scor 1-0 cu FC Parma in deplasare. Nastase a fost integralist si a pasat decisiv la
Internationalul roman Vali Nastase a fost unul dintre oamenii decisivi ai Bolognei in meciul de baraj pentru ramanerea in Serie A, castigat marti seara de echipa sa, scor 1-0 cu FC Parma in deplasare. Nastase a fost integralist si a pasat decisiv la golul victoriei, marcat in minutul 18 de albanezul Tare. Nastase a fost laudat de presa italiana dupa partida. "A jucat bine in defensiva. A inchis toate culoarele spre poarta lui Pagliuca. Centrarea sa a fost transformata in aur de albanezul Tare. Pretios", a scris agentia "Datasport" despre fundasul roman, pe care l-a notat cu 6,5. Note mai mari decat Nastase au primit Pagliuca - 7,5 si Tare - 7. Nastase a primit nota 6,5 in cotidianul "La Nazione", in timp ce postul de televiziune Rai i-a acordat nota 6.
Felicitari, Vali! Victorie in deplasare pentru Bologna si pasa de gol pentru tine.
Multumesc! Dar greul abia acum urmeaza. Sambata seara jucam returul, la noi acasa, iar la ei reintra cativa titulari, printre care Morfeo si Gilardino. Acum au jucat cam cu echipa a doua, dar au avut totusi jucatori dornici de afirmare.
Presa italiana nu te considera ca titular pentru acest meci. Totusi, ai jucat toate minutele. Cum l-ai convins pe Mazzone?
Initial trebuia sa jucam cu trei fundasi, iar eu eram rezerva. "Mister" a schimbat insa planul, pentru ca Parma a folosit trei atacanti, si m-a trimis sa joc fundas dreapta. Cam asta a fost. Ma bucur insa ca n-am dezamagit.
Despre Nationala ce zici?
Am vazut ca au aparut multe critici dupa infrangerea din Olanda. Eu am incredere insa in Piturca. Cei care l-au contestat faceau o echipa mai buna? Asta este, trebuie muncit pentru ca echipa sa revina in prim-plan.
Tu ti-ai luat gandul de la prima reprezentativa?
Nu! Sper sa revin si eu, dar in ultima perioada nici nu prea am fost titular, asa ca n-am de ce sa fiu suparat. Probabil ca Piturca ma urmareste si cand va considera ca este nevoie de mine ma va chema. Iar eu voi veni, indiferent daca voi juca sau nu. Nu ma deranjeaza sa fiu rezerva. Imi pare rau insa pentru Paul Codrea ca n-a fost chemat. Este unul dintre cei mai buni jucatori din Serie B, unde nivelul este destul de ridicat.
Ce faci in continuare, ramai la Bologna?
Eu mai am un an de contract si vreau sa joc tot aici. Cu antrenorul ma inteleg bine, cu colegii la fel, orasul este linistit. In plus, publicul este alaturi de noi. Doar la meciul cu Sampdoria, din ultima etapa, au fost ceva probleme, cand am facut 0-0. Totusi, daca pierdeam eram retrogradati. Asa, avem sansa sa castigam barajul si sa ramanem in Serie A.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.