Senatorii isi vor lua 110 calculatoare cu imprimante color in valoare de 110 milioane de lei fiecare. Achizitia conducerii Senatului poarta semnatura fostului secretar general, Constantin Sava, care a avut grija ca, inainte de a pleca din post, sa le
Senatorii isi vor lua 110 calculatoare cu imprimante color in valoare de 110 milioane de lei fiecare. Achizitia conducerii Senatului poarta semnatura fostului secretar general, Constantin Sava, care a avut grija ca, inainte de a pleca din post, sa le mai faca o ultima bucurie parlamentarilor. El a alocat in bugetul Senatului pe 2004 suma de 22 de miliarde de lei pentru cumpararea de 70 de calculatoare si pentru pachete de retea, iar pentru bugetul pe 2005 a inclus circa 10 miliarde de lei pentru inca 40 de calculatoare.
20 de mobile pentru parlamentari
Noul secretar general al Senatului, Dan Vasiliu, a recunoscut ieri, aceasta achizitie "marca Sava", comentand amuzat ca din acest moment nu trebuie sa mai cumpere nimic pentru ca predecesorul sau s-a ingrijit de absolut toate nevoile senatorilor. "Au fost alocate circa 22 de miliarde pe 2004 pentru 70 de calculatoare si pentru softul de retea, care deja au fost date in folosinta. Pe bugetul din 2005, care a fost aprobat tot pe vremea cand secretar general era Constantin Sava, s-au mai alocat 10 miliarde de lei pentru cumpararea de inca 40 de calculatoare cu tot pachetul de retea", a spus Vasiliu. El a sustinut ca aceasta investitie era necesara, deoarece cele 137 de birouri senatoriale dispun de calculatoare din 1997-2000, care sunt in stare proasta de functionare. Vasiliu a mai precizat ca vechile calculatoare, masinile ori mobila uzata vor fi oferite, conform legii, cu titlu gratuit, institutiilor bugetare: scoli, primarii sau spitale. De altfel, Vasiliu a mai spus ca, tot printr-o decizie data in trecut de Sava, se vor mai cumpara 20 de mobile pentru membrii Biroului Permanent al Senatului, neputand insa sa precizeze marca telefonului sau suma destinata achizitionarii acestora. (R.A.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.