ZIUA a publicat anul trecut file dintr-un tabel comparativ intre sistemele Tetra si Tetrapol, din care a rezultat ca sistemul Tetra este mai bun. La capitolul "Integrare si armonizare europeana", Tetra bifeaza toti parametrii. In ceea ce priveste pro
ZIUA a publicat anul trecut file dintr-un tabel comparativ intre sistemele Tetra si Tetrapol, din care a rezultat ca sistemul Tetra este mai bun. La capitolul "Integrare si armonizare europeana", Tetra bifeaza toti parametrii. In ceea ce priveste producatorii de infrastructura de tip Tetra, piata recunoaste opt astfel de producatori, in timp ce pentru tipul Tetrapol exista numai unul. La categoria producatori de terminale, raportul Tetra-Tetrapol este de sase la unu. In acest context, exista 20 de retele nationale operationale de siguranta publica ce utilizeaza sistemul Tetra, in comparatie cu 11 care folosesc Tetrapol. Sub aspectul serviciilor de infrastructura, Tetra surclaseaza Tetrapol din punctul de vedere al timpului redus de stabilire a apelului, al interfetelor pentru inregistrare si facturare, precum si la retelele in functiune, terminale provenite din surse diferite. Ca fiabilitate functionala, statiile de baza Tetra continua sa ofere caracteristicile esentiale de mod de operare trunking chiar daca site-ul central nu mai functioneaza, chiar daca legatura catre acesta din urma s-a intrerupt, rezultand - sustin specialistii - o rezilienta sporita a sistemului. Despre Tetrapol nu se poate afirma acelasi lucru. Este deficitar in comparatie cu Tetra si la capitolele canal de control pe orice purtatoare radio, trecere automata in local si notificarea terminalelor, inregistrare si afiliere la grup, eficienta in utilizarea canalelor, coada de asteptare pentru apeluri, confidentialitatea grupurilor si nivele de prioritate in coada de asteptare. Referindu-ne la serviciile de securitate garantate de cele doua sisteme, Tetrapol - spre deosebire de Tetra - nu are o solutie testata pentru un numar mare de utilizatori si este lacunar in ceea ce priveste serviciile de criptare pe radio. Si in cazul serviciilor de comunicatie voce, sistemul Tetrapol are minusuri fata de sistemul Tetra. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.