Sangerosul general securist Nicolae Plesita, seful Departamentului de Informatii Externe (DIE) al fostei Securitati, invinuit pentru complicitate la asasinatele executate de Carlos Sacalul, va fi suspus unei expertize medicale psihiatrice pentru a se
Sangerosul general securist Nicolae Plesita, seful Departamentului de Informatii Externe (DIE) al fostei Securitati, invinuit pentru complicitate la asasinatele executate de Carlos Sacalul, va fi suspus unei expertize medicale psihiatrice pentru a se stabili daca a avut discernamant pentru faptele sale. Generalul (r) Nicolae Plesita - care sufera de coxactroza bilaterala si Parkinson - a fost supus, ieri, unui control medical, urmand a fi expertizat de o comisie formata din medici legisti. Rezultatul expertizei, care se realizeaza in toate cazurile de omor, urmeaza a fi transmis procurorilor in decurs de aproximativ o luna, pentru a fi depus la dosar.
Temutul securist Plesita a fost audiat de procurorii Sectiei Parchetelor Militare, in urma cu doua zile, in cadrul anchetei privindu-l pe teroristul Ilici Ramirez Sanchez, cunoscut sub numele de Carlos Sacalul, declansata in urma unor rapoarte ale unui fost ofiter de Securitate si a plangerii scriitorului Paul Goma. Plesita ar fi fost una dintre persoanele de contact ale lui Carlos in Romania comunista, alaturi de generalul Iulian Vlad, seful fostei Securitati, Tudor Postelnicu, fost ministru de Interne, si Gisela Vass, adjuncta a sefului departamentului pentru relatii internationale a Comitetului Central al Partidului Comunist Roman, care s-a ocupat in mod special de relatiile cu "organizatiile revolutioare din intreaga lume". Mai mult, generalul Plesita a coordonat unele atentate, executate de Carlos Sacalul, precum cel de la sediul din München a postului de radio "Europa Libera". (G. TARATA)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.