Partidul condus de Petre Roman considera ca declaratiile politice ale lui Miron Cozma, de o extrema gravitate si lipsite de fundament, nu-l pot transforma in victima, iar actele de violenta, instigate si conduse de acesta, nu trebuie uitate, pentru c
Partidul condus de Petre Roman considera ca declaratiile politice ale lui Miron Cozma, de o extrema gravitate si lipsite de fundament, nu-l pot transforma in victima, iar actele de violenta, instigate si conduse de acesta, nu trebuie uitate, pentru ca au avut drept scop daramarea statului de drept.
Intr-un comunicat al partidului Forta Democrata din Romania (FDR), al carui presedinte este Petre Roman, se arata ca declaratiile politice ale lui Miron Cozma - de o extrema gravitate si lipsite de orice fundament - nu-l pot transforma in victima.
Conform aceleiasi surse, in 1990, scopul violentelor din 13-15 iunie a fost stoparea lansarii reformei de catre Guvernul rezultat din alegerile libere din 20 mai.
"Strategia infaptuirii economiei de piata in Romania", document elaborat la cererea primului-ministru de la acea vreme, Petre Roman, si aprobat de Guvern la sfarsitul lui aprilie 1990, anunta, fara echivoc, orientarea Romaniei spre integrarea in Occident, se arata in comunicat.
Potrivit acestuia, programul prezentat in fata Parlamentului pe 28 iunie de catre Petre Roman a obtinut cvasi-unanimitatea voturilor pentru investitura Guvernului, iar raportul Comisiei parlamentare 13-15 iunie, cerut insistent Parlamentului de catre premierul Roman, a fost prezentat Consiliului Europei la 29 ianuarie 1991.
In septembrie 1991, Romania se afla intr-un stadiu avansat al reformei, superior altor tari aflate in aceeasi tranzitie. Obiectivele cele mai dificile ale reformei anuntate erau indeplinite: liberalizarea preturilor, legea privatizarii, reducerea la jumatate a subventiilor in industrie, iar in plan politic s-au creat institutii de baza ale statului democratic: statutul de autonomie al Bancii Nationale a Romaniei, Curtea de Conturi, legea de organizare a sindicatelor, Jandarmeria Romana, Academia de Politie etc, se mai arata in comunicat. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.