Comisia de Disciplina a FRF a amanat pentru luni judecarea fundasului stelist Mirel Radoi, acuzat de indisciplina si lipsa de respect fata de echipa nationala dupa ce a parasit cantonamentul inaintea partidei cu Olanda din preliminariile CM 2006 fara
Comisia de Disciplina a FRF a amanat pentru luni judecarea fundasului stelist Mirel Radoi, acuzat de indisciplina si lipsa de respect fata de echipa nationala dupa ce a parasit cantonamentul inaintea partidei cu Olanda din preliminariile CM 2006 fara aprobarea selectionerului Victor Piturca. Intrunita ieri, comisia prezidata de Doru Viorel Ursu s-a sesizat ca urmare a rapoartelor secretarului general al FRF, Adalbert Kassai, si a selectionerului echipei nationale, Victor Piturca. "In referatul secretarului general catre comisie este vorba despre comportarea lui Mirel Radoi la data de 2 iunie 2005, inaintea partidei cu Olanda din preliminariile Campionatului Mondial, cand jucatorul a parasit cantonamentul echipei nationale fara aprobarea selectionerului Victor Piturca", a afirmat Ursu. Presedintele comisiei a adus la cunostinta reprezentantului FC Steaua la sedinta de ieri, Valeriu Argaseala, si raportul lui Piturca. Selectionerul s-a adresat presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, mentionand in raport parerea medicului Pompiliu Popescu, conform careia jucatorul ar fi putut evolua atat in partida primei reprezentative cu Olanda din 4 iunie, cat si in cea cu Armenia din 8 iunie. "In ziua decolarii spre Amsterdam, dupa antrenamentul de dimineata, Mirel Radoi s-a prezentat la doctorul Pompiliu Popescu, spunandu-i ca nu poate juca in partidele cu Olanda si Armenia din cauza unei accidentari suferite in ultima etapa de campionat. Domnul Pompiliu Popescu l-a consultat si a mentionat ca jucatorul poate evolua in ambele partide, daca nu cu Olanda, atunci sigur cu Armenia. Mirel Radoi a venit apoi la mine si mi-a spus si mie ca nu poate juca. I-am explicat insa ca am mare nevoie de el si ca ar fi bine sa mearga la Amsterdam si daca nu poate juca poate pleca direct de acolo la clinica de la Bologna unde vroia sa se trateze. Dupa doua ore de la discutie, el a plecat de la lot, dand dovada de indisciplina si lipsa de respect fata de echipa nationala. In acest sens, sesizez comisiile abilitate sa ia masurile care se impun", se arata in raportul lui Piturca, semnat in numele acestuia de metodistul echipei nationale, Dan Apolzan.
Argaseala: "Piturca minte!"
Directorul executiv al gruparii din Ghencea, Valeriu Argaseala, a solicitat amanarea judecarii cazului pentru miercurea viitoare, pentru a pregati apararea, dar comisia nu a fost de acord, stabilind noul termen pentru luni. "Marti este Comitetul Executiv si intentionam sa ii informam pe membrii acestuia despre acest caz", a explicat presedintele Doru Viorel Ursu. Comisia de Disciplina a FRF i-a citat pentru sedinta de luni pe Mirel Radoi si pe medicul echipei nationale Pompiliu Popescu. La iesirea de la comisie, Argaseala a declarat ca nu e adevarat ceea ce a spus Piturca in raportul catre presedintele FRF. "Au trecut trei zile de la titlu si n-avem timp nici sa ne bucuram de munca pe care am depus-o intr-un an de zile. Din punctul nostru de vedere, nu e adevarat ce a spus Piturca. Radoi a jucat si accidentat si neaccidentat, e cel mai mare luptator, e un jucator tenace care isi da viata pe teren. Nu e drept sa-l judecam pe el pentru ca si asa nu avem prea multi jucatori pentru echipa nationala. N-ar trebui judecat decat dupa faptele din teren", a spus Argaseala, precizand ca Radoi va veni luni in fata comisiei.
Conform regulamentului, Radoi risca o suspendare de opt etape in campionat (fiind recidivist - este cunoscut cazul de acum doi ani, de la turneul din Cipru, cand a refuzat sa se prezinte la lot - poate primi pedepsa maxima). In plus, Piturca va cere suspendarea lui Radoi pentru un an de la Nationala. Chiar daca nu va obtine acest lucru, Piturca are si varianta de a nu-l convoca pe stelist, mai ales ca dupa "dubla" cu Olanda si Armenia a declarat ca Tamas si Chivu formeaza noul cuplu de fundasi centrali ai Nationalei. (MIG)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.