Dan Petrescu a ramas marele favorit pentru preluarea Stelei, dupa ce, pe rand, Hagi si Zenga l-au refuzat pe Gigi Becali. "Bursucul", recomandat patronului din Ghencea chiar de Hagi, ezita insa si el, mai ales ca este foarte bun prieten cu Giovanni B
Dan Petrescu a ramas marele favorit pentru preluarea Stelei, dupa ce, pe rand, Hagi si Zenga l-au refuzat pe Gigi Becali. "Bursucul", recomandat patronului din Ghencea chiar de Hagi, ezita insa si el, mai ales ca este foarte bun prieten cu Giovanni Becali, viitorul director executiv al FC Dinamo. In plus, fanii din Ghencea nu-l vad cu ochi buni pe Petrescu, dupa ce acesta a sarutat steagul rivalei Rapid atunci cand a fost adus antrenor in Giulesti chiar de Giovanni Becali. Totusi, Petrescu spune ca se gandeste la posibilitatea de a antrena Steaua, lucru confirmat si de faptul ca a sistat negocierile cu Adrian Porumboiu pentru a prelua pe FC Vaslui. Porumboiu a confirmat ieri ca venirea lui Petrescu in Moldova nu mai este chiar atat de sigura. "Am batut palma cu el, ne-am inteles, insa am gresit ca nu am semnat si un contract. Acum spune ca vrea sa se mai gandeasca si ca vom mai vorbi in cateva zile", a spus Porumboiu. Daca nici Dan Petrescu nu va accepta sa vina la Steaua, Gigi Becali mai are cateva variante: pastrarea lui Dumitru Dumitriu, largirea competentelor pentru actualul "secund" Dorinel Munteanu (promovarea acestuia ca "principal", eventual cu Dumitriu pe post de director tehnic), Basarab Panduru (acesta a fost contactat de patronul stelist), Sorin Cartu si, nu in cele din urma, aducerea unui antrenor din strainatate.
Zenga negociaza cu Chievo
Fostul antrenor al FC Steaua, Walter Zenga, ar putea pregati in sezonul viitor echipa italiana Chievo Verona, a anuntat ieri agentia "Sports". Zenga a avut marti o runda de intalniri cu oficialii clubului veronez si urma sa negocieze aseara cu presedintele Luca Campedelli. Chievo Verona a terminat sezonul pe locul 14, reusind sa se salveze de la retrogradare in ultima etapa. Zenga a fost demis de la Steaua pe 19 mai, in urma esecului din partida cu FC National, scor 0-1, din etapa a 27-a a Diviziei A. Patronul stelist Gigi Becali l-a numit antrenor pentru ultimele trei etape pe Dumitru Dumitriu, care a reusit sa castige titlul, pastrand avansul de un punct in clasament fata de Dinamo. Dupa incheierea campionatului si dupa ce Gica Hagi a declinat oferta de a antrena Steaua, Becali i-a propus lui Zenga sa revina pe banca tehnica a formatiei bucurestene, dar italianul a refuzat. Gigi Becali a declarat ca a reusit sa vorbeasca la telefon cu Zenga, dar ca acesta a refuzat propunerea de a prelua din nou conducerea tehnica a gruparii din Ghencea. Becali a precizat ca, in urma refuzului lui Zenga, a decis sa intocmeasca programul echipei. "Am vorbit cu Zenga, dar nu vrea sa vina. Ma gandesc la variante de antrenor. Am facut programul echipei si acum sa vad cine va veni antrenor", a mai spus Gigi Becali.
Replica pentru Dumitriu
Zenga i-a replicat ieri lui Titi Dumitriu, dupa ce acesta din urma s-a declarat nemultumit de faptul ca italianul isi aroga castigarea titlului si minimalizeaza contributia sa la aceasta performanta. Dumitriu a fost de parere ca Zenga nu si-ar fi asumat responsabilitatea in cazul unui esec al Stelei. "Nu se poate vorbi asa urat, nu e corect. Titi Dumitriu a gresit, a uitat un lucru foarte important: nu a castigat Zenga sau altcineva, a castigat Steaua. Asta e cel mai important. Probabil ca pe domnul Dumitriu nu-l intereseaza nimic de Steaua. Pe mine ma intereseaza ca a castigat Steaua si nimic altceva", a spus Zenga. Italianul a explicat de ce a refuzat sa revina in Ghencea. "Becali m-a dat afara dupa meciul cu FC National, iar acum m-a intrebat daca ma intorc si am zis: "Nu! Nu!". Nu mi se pare normal ca, dupa ce a fost refuzat de Hagi si de alti antrenori, sa sune la mine si sa ma intrebe daca ma intorc. Nu mi se pare corect deloc, dar asta este. Plec cu o amintire foarte frumoasa despre Steaua, dar asta e tot", a comentat antrenorul italian. Zenga a afirmat ca ii pare rau pentru suporterii stelisti si pentru jucatori, alaturi de care s-a simtit foarte bine. "Nu este important daca eu am oferte sau nu. Am pus intotdeauna inainte calitatea umana. Sunt om, am demnitatea mea. Steaua va juca in Liga Campionilor si in Supercupa cu Dinamo, doua lucruri foarte importante", a spus Zenga. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.