Cunoscutul scriitor francez Pascal Bruckner are programate, in perioada 16-19 iunie, patru intalniri cu cititorii sai din Romania. Prezenta sa in tara noastra se datoreaza pe de o parte lansarii celui mai recent roman - "Iubirea fata de aproapele", a
Cunoscutul scriitor francez Pascal Bruckner are programate, in perioada 16-19 iunie, patru intalniri cu cititorii sai din Romania. Prezenta sa in tara noastra se datoreaza pe de o parte lansarii celui mai recent roman - "Iubirea fata de aproapele", aparut la Editura Trei in traducerea lui Vasile Zincenco -, iar pe de alta parte sesiunilor de autografe pentru iubitorii de carte. Cunoscut ca un scriitor pretios, care publica un roman o data la sapte-opt ani, Bruckner ("Luni de fiere", "Hotii de frumusete", "Noua dezordine amoroasa" s.a.) a ales pentru "Iubirea fata de aproapele" - lansat in ianuarie in Franta - un subiect cel putin surprinzator: plecand de la constatarea ca numeroase femei au o viata sexuala lipsita de satisfactie, personajul principal isi propune ca obiectiv sa le multumeasca pe toate, fara sa ia in seama varsta, culoarea sau originea lor sociala. Dar ceea ce debutase ca fericire (posibilitatea de a poseda toate femeile) se va transforma, putin cate putin, in cosmar.
Eseist si prozator, Pascal Bruckner s-a nascut la Paris, in decembrie 1948. Intre 1986 si 1995 a fost profesor invitat la Universitatea de Stat din San Diego (California) si la Universitatea New York. A conferentiat la Institutul de Studii Politice din Paris, intre 1990 si 1994, iar din 1987 este colaborator al "Nouvel Observateur".
Lansarea va avea loc astazi (16 iunie), de la orele 18.00, la Institutul Francez din Bucuresti (Sala Elvira Popescu), iar intalnirile cu cititorii se vor derula dupa cum urmeaza: * maine (17 iunie) - orele 13.00, Libraria Carturesti si orele 17.00, Libraria Humanitas-Kretzulescu * sambata (18 iunie) - orele 16.00, Carrefour Orhideea. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.