Premierul francez, Dominique de Villepin, a adus un omagiu, ieri, in Parlamentul national, Romaniei si serviciilor sale secrete in legatura cu eliberarea jurnalistei Florence Aubenas, pusa in libertate sambata impreuna cu ghidul ei irakian dupa 157 d
Premierul francez, Dominique de Villepin, a adus un omagiu, ieri, in Parlamentul national, Romaniei si serviciilor sale secrete in legatura cu eliberarea jurnalistei Florence Aubenas, pusa in libertate sambata impreuna cu ghidul ei irakian dupa 157 de zile de captivitate in Irak. "Vreau sa salut angajarea comunitatii internationale si in mod cu totul special angajarea Romaniei si a autoritatilor sale, in special cea a presedintelui Traian Basescu", a declarat premierul francez in deschiderea unei sedinte a Adunarii Nationale (Camera inferioara a Parlamentului Frantei). De asemenea, seful Guvernului de la Paris a tinut sa multumeasca si serviciilor secrete franceze. Potrivit cotidianului francez Le Monde, serviciile secrete romanesti au reusit sa dea de urmele rapitorilor celor trei fosti ostatici romani, Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian, tinuti in captivitate in acelasi loc cu Florence Aubenas de catre gruparea Mouadh Ibn Jabal. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.