A trebuit sa treaca exact 15 ani pentru ca in cladirea Universitas, devastata de para-mineri si vopsita (vorba lui Petre Roman) cu sangele studentilor in 14 iunie 1990, un nou presedinte al Romaniei sa afirme, acum, ca are incredere ca Justitia va fu
A trebuit sa treaca exact 15 ani pentru ca in cladirea Universitas, devastata de para-mineri si vopsita (vorba lui Petre Roman) cu sangele studentilor in 14 iunie 1990, un nou presedinte al Romaniei sa afirme, acum, ca are incredere ca Justitia va functiona in acest caz, intr-un sfarsit.
Fatidic pentru unii, Miron Cozma este eliberat chiar in aceeasi zi, ieri. Nu-i nimic: locul lasat gol poate fi ocupat cat se poate de repede cu realul vinovat si de principalii sai cofaptuitori. Acestia sunt, conform bucurestenilor care i-au votat in Piata Universitatii la initiativa studentilor de azi: Ion Iliescu - 99,4%, Gelu Voican Voiculescu - 74,7%, Petre Roman - 70,8% si, de abia pe locul patru, Miron Cozma, gratiatul, cu 47, 1 procente. Asa ca, nu are de ce sa ne indispuna prea tare sentinta justa de ieri, chiar daca este rezultatul unei porcarii ordinare a fostului presedinte. Speram insa sa fie urmata de altele, la fel de corecte.
Conform colegilor de la Romania libera - cu tot cu apararea "avocatului diavolului" Antonie Iorgovan, care se teme la randul sau pentru noul client - Iliescu risca sa iasa din puscarie cum voia sa o faca din politica: cu picioarele inainte. Pedepsele pentru faptele de care se poate face vinovat cumuleaza 380 de ani. De la subminarea puterii de stat la genocid. Minerul-sef al tarii are ce explicatii sa dea de-acum incolo, la Parchet sau in Instanta. Poate il stimuleaza si fostul executant, azi, momentan, liber. Pentru ca, oricum, Miron Cozma de abia de acum incolo poate raspunde de faptele din iunie 1990. Fapte nejudecate timp de 15 ani. Si chiar acesta este fondul tragediei Romaniei, disecate astazi, slava Domnului!, pe toate canalele media independente. Ceea ce eludeaza toti para-comentatorii spalatori de cadavre, incercand sa ingroape realitatea, este tocmai acest fapt de o gravitate infioratoare: trenarea aflarii adevarului timp de 15 ani. Unul din spalatorii care reuseste sa provoace spuma cea mai mare in jurul cadavrului politic ambulant Ion Iliescu este distinsul profesor universitar Razvan Theodorescu. Fostul presedinte al singurei televiziuni din 1990, cea de partid si de stat FSN, este si el pe lista vinovatilor pentru mineriada, in "Top 10". Labartandu-se si azi pe ecranele televizoarelor, tot frecand la nevinovatia sefului sau, ne-"defenestratul in gufru" Theodorescu - ca si multi alti tovarasi de drum - se arata, brusc, foarte interesat in aflarea adevarului, "uitand" cu cata dexteritate puterea reprezentata de urmasii comunismului a forfecat si apoi ingropat Dosarul Mineriadei.
Theodorescu, apologetul crimelor, face pe prostul degeaba. Chiar faptele sale comise in acele zile in calitate de instigator, dezinformator si manipulator sef, prin TVR, se pot regasi, la o atenta cercetare, in Codul Penal. Si ca el sunt multi alti. Iata, ne spune chiar un miner, pe 15 iunie 1990: "Am gasit la PNT droguri, armament, munitie, masina de scris automata, de tiparit bani, la PNL. Este (si) in ziarul Adevarul". Acest instrument odios al puterii FSN sprijinite de trupele KGB a dat tonul pedepsirii exemplare, revolutionare, a Golanilor, alaturi de scatofagele organe prezidentiale Azi sau Dimineata. "Poporul manios a iesit iarasi in strada" pentru a-l apara pe "Domnul Iliescu al nostru" titrau curajos editiile fostei Scantei.
Ieri, minerii le-au cerut scuze bucurestenilor. Desi ei sunt, la randul lor, tot niste victime. Executori, papusi mecanice ai unor eminente sinistre. Care, in schimb, tac si acum, chitic. Fie ca sunt insurubati in asa-zisa "clasa politica" - fara sa regrete nici o clipa oroarea zilelor care au aruncat Romania direct in "1984", cum e cazul lui Iliescu -, fie ca sunt infiltrati in presa, ca "formatori" care otravesc, bombastic, opinia publica romaneasca, de 15 ani si mai bine. Nu si-au gasit timp, pana acum, sa ceara iertare "drogatilor", "leprelor", "pegrei", "legionarilor", "golanilor" pentru faptele lor. Au foarte "multa treaba".
"Actiunile autorizate de presedintele Iliescu si guvernul sau, din ultimele cateva zile, au lovit in inima democratiei romane" afirma Departamentul de Stat al SUA in 15 iunie 1990. Dupa 15 ani de coma, inima democratiei romane a inceput, din nou, sa bata. Mai are putin pana ca natiunea romana sa-si recapete demnitatea si libertatea. Suntem azi, 15 iunie, sub semnul lui Eminescu. Care spune: "Cand panglicarii politici care joaca pe funii se vor stinge de pe fata pamantului nostru, cand patura de cenuseri, lenesa, fara stiinta va fi impinsa de acest popor in intunericul ce cu drept i se cuvine, abia atunci adevarul romanesc isi va veni in fire si va rasufla de greutatea ce apasa asupra lui, atunci va suna ceasul adevaratei libertati".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.