Investitorii care vor sa participe la privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR) trebuie sa depuna scrisorile de interes pana la data de 7 iulie, iar ofertele finale vor fi acceptate pana cel tarziu la 19 septembrie, a declarat, pentru Mediafax, pre
Investitorii care vor sa participe la privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR) trebuie sa depuna scrisorile de interes pana la data de 7 iulie, iar ofertele finale vor fi acceptate pana cel tarziu la 19 septembrie, a declarat, pentru Mediafax, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Gabriel Zbarcea. "Dupa 7 iulie vom deschide camera de date a bancii, iar pana la 19 septembrie asteptam ofertele finale. Am estimat ca anuntul privind castigatorul si semnarea contractului va avea loc pe 21 noiembrie, dar este greu de spus cum vor decurge negocierile si cati finalisti vor fi, asa ca anuntul de privatizare nu va include si aceasta data", a explicat Zbarcea. Anuntul oficial privind lansarea privatizarii va fi publicat in presa internationala, pana la sfarsitul acestei saptamani. Potrivit lui Zbarcea, pana in prezent si-au anuntat interesul pentru BCR sase institutii de credit. Bancile care au confirmat oficial dorinta de a participa la privatizare sunt Banca Intesa, Unicredito, Deutsche Bank, Fortis, BNP Paribas, HVB-Creditanstalt.
Potrivit lui Zbarcea, Guvernul va vinde pana la 62% din capitalul BCR, iar Fondul Proprietatea urmeaza sa primeasca contravaloarea cotei de 4% din actiunile bancii. "Nu este o problema daca investitorii cumpara tot pachetul scos la vanzare, intrucat legea permite sa fie varsata la Fondul Proprietatea contravaloarea cotei de 4%", a explicat Zbarcea. El a aratat ca aceeasi metoda este aplicata si in cazul creantelor detinute de Ministerul Finantelor Publice, care nu vor fi transmise efectiv spre gestionare Fondului Proprietatea. Fondul Proprietatea, destinat despagubirii proprietarilor ale caror locuinte nationalizate nu pot fi retrocedate in natura, va fi constituit din actiuni la circa 100 de societati, precum BCR, CEC, Petrom, Electrica, Distrigaz, Romtelecom, CFR, Tarom si Alro si din creantele Romaniei fata de 14 state. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.