Premierul Calin Popescu-Tariceanu apreciaza ca eliberarea lui Miron Cozma este o decizie "surprinzatoare", "pe care nu o intelege", dar nici nu doreste sa o comenteze. Suprinderea premierului este nejustificata. Justitia a constatat neconstitutionali
Premierul Calin Popescu-Tariceanu apreciaza ca eliberarea lui Miron Cozma este o decizie "surprinzatoare", "pe care nu o intelege", dar nici nu doreste sa o comenteze. Suprinderea premierului este nejustificata. Justitia a constatat neconstitutionalitatea incalcarii decretului prezidential, semnat de Iliescu, referitor la eliberarea lui Cozma. De altfel exista precedentul eliberarii a patru persoane din grupul gratiat de fostul presedinte in ultimele zile ale mandatului sau. Asa incat ramanerea in vigoare a decretului de gratiere este de notorietate insa nu si pentru premierul Tariceanu.
"Am urmarit cu atentie reportajele privind evenimentele deosebit de tragice din 13-15 iunie 1990 si cred ca aceste prezentari i-au ajutat pe multi sa isi reimprospateze memoria. Cu atat mai surprinzatoare mi se pare decizia justitiei de azi, pe care nu pot sa o inteleg, dar nu pot sa o comentez, din motive lesne de inteles", a mai spus primul-ministru, la Palatul Parlamentului.
Decizia Justitiei, a adaugat premierul Tariceanu, "imi da impresia ca ceva e in neregula in Romania cand suntem confruntati cu o astfel de situatii, cand oameni care au responsabilitati majore, chiar daca au fost doar executanti, sunt eliberati de justitie". (Roxana ANDRONIC)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.