Poloul romanesc va intra, incepand de maine seara si pana duminica dimineata, in focurile primei faze a Ligii Mondiale, tricolorii pregatiti de fostul mare jucator Vlad Hagiu urmand sa evolueze, la Belgrad, in primul meci din grupa B, impotriva galon
Poloul romanesc va intra, incepand de maine seara si pana duminica dimineata, in focurile primei faze a Ligii Mondiale, tricolorii pregatiti de fostul mare jucator Vlad Hagiu urmand sa evolueze, la Belgrad, in primul meci din grupa B, impotriva galonatei selectionate a Serbiei&Muntenegru, campioana europeana en-titre, medaliata cu bronz la Mondialele de la Barcelona si cu argint la ultima editie a "FINA World League 2004". Acceptati in premiera in competitie, poloistii romani au declarat, ieri seara, la plecarea spre capitala vecinilor, ca sunt constienti ca vor avea de-a face cu o serie de parteneri mult mai valorosi (n.n. - din serie mai fac parte Croatia, SUA, Brazilia, Italia si Germania), dar isi vor vinde scump pielea. De altfel, chiar daca misiunea tricolorilor este imposibila, gazdele pastrandu-si invincibilitatea in propriul bazin de foarte multa vreme, antrenorul Vlad Hagiu este dornic sa foloseasca meciurile din Liga Mondiala pentru a cristaliza o formula de echipa pentru Mondialele de peste o luna, din Canada. "Nu trebuie sa neglijam faptul ca, la turneele semifinale, se vor califica primele patru echipe. Cu Brazilia, SUA si Germania ne vom bate de la egal la egal, iar in disputele cu Italia, Croatia si chiar Serbia&Muntenegru speram la o mare surpriza. Pentru noi, insa, obiectivul prioritar ramane Campionatul Mondial de la Montreal", ne-a declarat Hagiu, care a adaugat ca la Belgrad a deplasat un lot format din stranierii Radu Cosmin, Florin Bonca, Andrei Iosep, Edward Andrei, Florin Musat si Kalman Kadar, precum si din jucatorii care au activat in Superliga Nationala, Busila, A. Matei, G. Georgescu, Dunca, R. Georgescu, Nenciu si Stoenescu, ultimii doi fiind solutii de compromis pentru postul de portar, in conditiile in care titularii de drept, Adrian Fratila si Dinu Robert, au anuntat FRP ca vor lipsi de la actiune din cauza unor probleme personale.
In alta ordine de idei, tot ieri, a plecat in Franta si o selectionata divizionara combinata din seniorii ramasi de la prima echipa si juniori, tricolorii antrenati de Ionut Angelescu si Gheorghe Zamfirescu urmand sa evolueze la turneul de la Aix En Provence impotriva reprezentativelor Frantei, Slovaciei, Sloveniei, Turciei si Olandei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.