Politia irakiana il cauta, din momentul eliberarii ziaristilor romani, pe Hakim Ziab Hamid Hussein Al-Samarai, supranumit Abu Sahar, al carui nume real este Khaled Al-Akydyi, relateaza cotidianul Le Monde preluat de Mediafax. Cotidianul francez arata
Politia irakiana il cauta, din momentul eliberarii ziaristilor romani, pe Hakim Ziab Hamid Hussein Al-Samarai, supranumit Abu Sahar, al carui nume real este Khaled Al-Akydyi, relateaza cotidianul Le Monde preluat de Mediafax. Cotidianul francez arata ca in conformitate cu un raport confidential al serviciilor de informatii romane, barbatul, in varsta de 49 de ani, a reprezentat legatura intre rapitorii ziaristilor romani si Brigazile Muadh Ibn Jabal, grupul care i-a detinut dupa data de 1 aprilie. Potrivit serviciilor de informatii romane, rapirea celor trei ziaristi romani, comandata la Bucuresti de omul de afaceri sirian Omar Hayssam, arestat la 5 aprilie, ar fi fost pusa in practica la Bagdad de un grup specializat in rapiri de cetateni straini. Cotidianul Le Figaro arata ca autoritatile franceze au colaborat strans cu cele romane pentru eliberarea lui Florence Aubenas si a lui Hussein Hanun, avand in vedere experienta oficialilor de la Bucuresti, care obtinusera eliberarea celor trei jurnalisti romani, la 22 mai. Gratie experientei pe care autoritatile romane o aveau dupa eliberarea celor trei jurnalisti rapiti la 28 martie si eliberati la 22 mai, Bucurestiul a colaborat strans cu specialistii de la Paris pentru eliberarea lui Aubenas si a lui Hanun. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.