Deputatul democrat de Tulcea, Mircea Stanescu, a atras atentia ieri, intr-o declaratie politica prezentata in plenul Camerei, asupra situatiei din interiorul Serviciului Special de Telecomunicatii (STS). Potrivit deputatutui PD, la conducerea Servici
Deputatul democrat de Tulcea, Mircea Stanescu, a atras atentia ieri, intr-o declaratie politica prezentata in plenul Camerei, asupra situatiei din interiorul Serviciului Special de Telecomunicatii (STS). Potrivit deputatutui PD, la conducerea Serviciului au fost readusi "directori compromisi, care se fac vinovati de devalizarea acestei unitati". "Este vorba in special de actualul director al STS, gen, Tudor Tanase si adjunctii sai, gen. Ion Tudosie, dar si de gen. Alexandru Grumaz si gen. Florin Mihalache, care sunt acuzati prin diferite rapoarte aparute in presa de grave nereguli in gestionarea bugetului STS, cu trimiteri exacte la contracte de zeci de milioane de dolari, derulate fara licitatie si la preturi nejustificat de mari", se arata in declaratia politica semnata de Mircea Stanescu. Parlamentarul democrat mai arata ca actualul director al STS, Tudor Tanase, a fost dat afara in 1997 din functia de director tehnic al Serviciului, dupa ce a fost prins de procurorii militari ca folosea camioanele societatii pentru a cara materiale de constructie la vila sa din Breaza. Potrivit lui Mircea Stanescu, la acea data directorul STS a fost amendat contraventional de procurorii militari, stabilindu-se ca a produs unitatii un prejudiciu de peste 28 de milioane de lei. "Din 2001 insa, generalii Tanase si Tudosie au fost readusi la conducerea STS, in pofida faptului ca devalizasera institutia, iar pana in prezent sunt implicati in achizitii scandaloase de masini militare si tehnica speciala, camuflate sub paravanului "secretului de stat". Acum e timpul ca acestia sa plece", mai spune deputatul democrat. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.