Asociatia Romana de Urologie a lansat ieri o campanie de informare asupra riscurilor presupuse de afectiunile tractului urinar inferior. Potrivit Prof. Dr. Ionel Sinescu, presedintele Asociatiei Romane de Urologie, studiile epidemiologice au aratat c
Asociatia Romana de Urologie a lansat ieri o campanie de informare asupra riscurilor presupuse de afectiunile tractului urinar inferior. Potrivit Prof. Dr. Ionel Sinescu, presedintele Asociatiei Romane de Urologie, studiile epidemiologice au aratat ca intre 25 si 50% dintre barbatii peste 40 de ani sufera de acest gen de afectiuni. Dintre acestia, o mare parte se trateaza fara a apela la sfatul unui medic de specialitate iar multi bolnavi nu se trateaza deloc, fiindu-le frica sa se prezinte la doctor. In ultimii ani, s-a constatat o marire a numarului de imbolnaviri de acest gen, iar necesitatea de diagnostic precoce si corect a crescut. Campania lansata de Asociatia Romana de Urologie urmareste sa atraga atentia atat a pacientilor cat si a opiniei publice in general asupra acestei necesitati: prezentarea bolnavilor la medic si evaluarea pacientilor de catre specialisti inainte de inceperea oricarui tratament. Pentru pacientii care se feresc sa mearga la doctor, exista si o veste buna: nu orice diagnosticare a acestor afectiuni inseamna automat operatie. In prezent, modalitatea cea mai convenabila pentru tratarea simptomelor medii sau moderate de tract urinar este tratamentul farmacologic, cu alfa1-blocanti, astfel incat un diagnostic precoce nu mai presupune operatie. (C.I.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.