Camera Deputatilor si Senatul se reunesc astazi in sedinta comuna pentru a dezbate, pe de o parte rapoartele de activitate ale SRTV si SRR pe anul 2004, iar pe de alta parte, pentru a da un vot de incredere Guvernului, care isi va asuma raspunderea p
Camera Deputatilor si Senatul se reunesc astazi in sedinta comuna pentru a dezbate, pe de o parte rapoartele de activitate ale SRTV si SRR pe anul 2004, iar pe de alta parte, pentru a da un vot de incredere Guvernului, care isi va asuma raspunderea pe pachetul de legi privind reglementarea juridica a proprietatii si reforma in justitie. In ceea ce priveste rapoartele de activitate ale radioului si televiziunii publice, este de asteptat ca acestea sa fie respinse de plenul Parlamentului, situatie care va duce la demiterea presedintilor celor doua institutii. In urma cu doua zile, presedintele Televiziunii Romane Valentin Nicolau si-a dat demisia din aceasta functie, iar un vot negativ asupra raportului SRR va duce automat si la schimbarea presedintelui radioului public, Dragos Seuleanu. In acest moment, se vehiculeaza cateva nume care ar putea prelua cele doua functii: ziarista BrIndusa Armanca si regizorul Tudor Giurgiu, pentru SRTV, iar pentru SRR, Andrei Dimitriu, fost presedinte al institutiei, in perioada 1999-2001. Demisia lui Nicolau a fost depusa ieri la Camera Deputatilor si Senat.
Un alt punct important pe ordinea de zi, care ii va solicita pe parlamentari, vizeaza intentia Executivului de a-si asuma raspunderea pe pachetul de legi privind reglementarea juridica a proprietatii si reforma in justitie. Documentul a fost aprobat de Executiv pe 1 iunie si contine 200 de pagini si 18 capitole cu modificari si completari la mai multe legi din domeniul proprietatii si al justitiei. Premierul Calin Popescu Tariceanu va aparea astazi in fata Parlamentului pentru a explica importanta noilor legi pentru care isi asuma raspunderea si pentru a solicita un vot de incredere din partea Legislativului. Premierul va argumenta asumarea raspunderii cu doua motive: unul tehnic, potrivit caruia noile legi, de care era nevoie inca de acum 15 ani, nu mai suporta amanare. Argumentul politic tine de faptul ca legile pentru care Guvernul isi asuma raspunderea sunt, in parte, promisiuni din campania electorala care trebuiau onorate. In cazul in care nu va primi votul de incredere, Executivul va fi demis. Pe de alta parte, PSD a amenintat cu o motiune de cenzura in cazul in care Executivul nu va tine seama de amendamentele de fond pe care le-a adus noilor legi. Amendamentele au fost transmise de parlamenari Guvernului vineri, iar aseara la Palatul Victoria inca se lucra la selectare, mai ales ca multe dintre ele s-au suprapus. (C.E.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.