Alianta Civica si Asociatia Victimelor Mineriadelor (AVM) a lansat, ieri, manifestul "Stim adevarul. Vrem dreptate", intr-o conferinta de presa prin care s-a marcat trecerea a 15 ani de la "atrocitatile din Piata Universitatii". Viorel Ene, presedint
Alianta Civica si Asociatia Victimelor Mineriadelor (AVM) a lansat, ieri, manifestul "Stim adevarul. Vrem dreptate", intr-o conferinta de presa prin care s-a marcat trecerea a 15 ani de la "atrocitatile din Piata Universitatii". Viorel Ene, presedintele AVM, l-a acuzat pe Ion Iliescu ca a ordonat Armatei sa traga in populatie si ca Piata Universitatii era deja curatata de manifestanti, iar interventia minerilor nu era necesara. Ene a mai declarat ca Iliescu dorea constituirea unei garzi nationale formate din mineri, exprimandu-si dezaprobarea pentru citarea lui Iliescu si a lui Roman ca martori in proces, si nu ca invinuiti. Ana Blandiana a declarat, citata de Rompres, ca a avut loc o mineriada a presei si una a zvonurilor prin care s-a urmarit manipularea opiniei publice si crearea unui climat de ura. "Fara mineriada presei, Iliescu nu si-ar fi permis sa cheme minerii". In fata Teatrului National, membrii asociatiei Victimelor Mineriadelor au aprins lumanari in memoria celor care si-au pierdut viata in cadrul evenimentelor, au fost oficiate slujba de pomenire, iar langa fiecare floare adusa de cei care nu i-au uitat pe cei morti, au stat mai multe "tepe"cu destinatari clari: teapa lui Ion Iliescu, a lui Petre Roman, Razvan Teodorescu, Gelu Voican Voiculescu, etc. Langa o coroana de flori era postat un afis de mari dimensiuni care spunea: Iliescu egal Terorism. (V.R.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.