Pilotul finlandez Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes) a castigat Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, dupa o cursa plina de peripetii si abandonuri, gazduita duminica, de circuitul "Gilles Villeneuve" din Montreal. Pentru prima oara in acest sezon, u
Pilotul finlandez Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes) a castigat Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, dupa o cursa plina de peripetii si abandonuri, gazduita duminica, de circuitul "Gilles Villeneuve" din Montreal. Pentru prima oara in acest sezon, urmatoarele trepte ale podiumului de premiere au fost adjudecate de vedetele campioanei Ferrari, Michael Schumacher si Rubens Barrichello, care au speculat din plin nebunia unei curse finalizate de doar 11 piloti. De altfel, sarabanda abandonurilor a fost deschisa de monoposturile Renault, plecate de pe locurile trei si patru pe grila de start. Dupa un debut senzational, in care au preluat imediat conducerea cursei, Fisichella si Alonso parasesc circuitul din cauza unor probleme tehnice. Lista ghinionistilor a continuat cu Montoya, care desi a ajuns liderul cursei, s-a grabit inexplicabil sa paraseasca boxele dupa o alimentare si a revenit pe circuit pe culoarea rosie. Astfel, Raikkonen, plecat al saptelea de pe grila de start, a castigat cel de-al treilea trofeu in acest sezon si s-a apropiat la doar 22 de puncte de liderul topului pilotilor, Fernando Alonso. De mentionat ca brazilianul Barrichello a realizat o cursa remarcabila, reusind sa se claseze pe locul al treilea dupa ce a luat startul de la boxe, deoarece a schimbat motorul in sesiunea de calificari. In urma rezultatelor din Canada, in clasamentul constructorilor continua sa conduca Renault, cu 76 de puncte, fiind urmata la 13 puncte de McLaren-Mercedes. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.